#LEliana #CineValenciano
Entre emocions compartides i nous reptes audiovisuals, L’Eliana es prepara per a acollir un festival que suma creativitat i compromís social.
La novena edició del Festival de Curtmetratges de l’Eliana, que tindrà lloc del 12 al 20 de setembre, arriba amb novetats destacades com el concurs exprés "72 Hores", noves dotacions econòmiques i premis que reforcen la mirada inclusiva i educativa del certamen.
La Sala Almudena Grandes va ser escenari ahir de la presentació oficial del festival L’Eliana Cinema. L’acte va ser inaugurat per Eva Santafé, regidora d’Educació i Cultura, qui va obrir la jornada davant el públic assistent.
Sofía Gallo, presidenta de l’associació Lecinema, va agrair el suport institucional de l’Ajuntament de l’Eliana, especialment la implicació de l’alcalde, Salva Torrent, present en l’acte. Gallo va destacar la col·laboració dels centres educatius, amb una menció especial a l’IES Berenguer Dalmau de Catarroja, que ha decidit mantindre la seua participació en la secció Cinema a l’Escola malgrat les dificultats derivades dels efectes de la DANA.
També es va reconéixer la contribució del comerç local, que segons l’organització “ajuda a enfortir el festival com un referent cultural al municipi”.
L’actriu Sandra Calatayud va conduir l’esdeveniment i va donar a conéixer les principals novetats que ja estan disponibles al web oficial www.lelianacinema.es. Entre elles destaca el concurs 72 Hores, que obri inscripcions entre el 3 d’abril i el 31 d’agost. Esta proposta estarà limitada a un màxim de 15 equips. En esta edició, el primer premi duplica la seua dotació i passarà a ser de 2.000 euros; el segon i tercer premi tindran una dotació de 500 i 300 euros, respectivament.
A més, diverses entitats locals atorgaran guardons especials de 150 euros. L’associació Marietes premiarà el millor curt sobre diversitat sexual; el Centre d’Estudis Locals (CEL) reconeixerà el millor curt en valencià; i l’associació Lliures valorarà la millor directora o guionista. L’Eliana Foto premiarà la millor fotografia, mentre que Aplae i Teatreliana ho faran amb la millor actuació. Com a novetat d’enguany, el grup immobiliari López&Anton patrocinarà amb 300 euros el millor guió dins de la secció 72 Hores.
La secció Cinema a l’Escola també oferirà reconeixements econòmics: un primer premi de 300 euros patrocinat per la Regidoria d’Educació i un segon, de 200 euros, aportat per Caixa Popular, dirigit al curtmetratge que millor destaque valors socials.
La jornada de presentació va concloure amb la projecció del curtmetratge Troleig, presentada per l’escriptora i guionista Antonia Montaner. Després de la projecció, es va celebrar un col·loqui amb la participació del director, Luis Eduardo Pérez, i la guionista Pilar Paredes.
Crónica CT
* ho pots llegir perquè som Creative Commons
Cap comentari :