La Filmoteca Valenciana dedica un cicle a la documentalista japonesa Sumiko Haneda La Filmoteca Valenciana dedica un cicle a la documentalista japonesa Sumiko Haneda
Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

La Filmoteca Valenciana dedica un cicle a la documentalista japonesa Sumiko Haneda

 #FilmotecaValenciana #CinemaJaponés #SumikoHaneda

El cinema de Sumiko Haneda arriba a València amb una retrospectiva única per a descobrir l'obra d'una pionera del documental japonés.

La Filmoteca Valenciana acollirà un cicle de set pel·lícules de la cineasta japonesa Sumiko Haneda, coneguda per la seua extensa producció documental. El cicle, organitzat en col·laboració amb la Fundació Japó de Madrid, tindrà lloc del 8 al 25 de gener amb obres inèdites a Espanya.

Programació del cicle

Data Pel·lícula
8 de gener, 20.15 h Xiquets en l'escola (1944) i El cirerer de les flors grises (1977)
9 de gener, 18.00 h Oda a la muntanya Hayachine
14 de gener, 20.15 h Com cuidar de les persones amb demència senil (1986)
17 de gener, 18.00 h Akiko: retrat d'una ballarina (1985)
22 de gener, 20.00 h Into the Picture Scroll: The Tale of Yamanaka Tokiwa (2004)
25 de gener, 18.00 h La dona era el sol: la vida de Raichô Hiratsuka (2001)

El programa s'iniciarà el 8 de gener a les 20.15 hores amb la projecció dels migmetratges Xiquets en l'escola (1944) i El cirerer de les flors grises (1977). La sessió comptarà amb la presentació de Marcos Centeno, coordinador del projecte Japanese Documentary Filmmaker Haneda Sumiko, i Raúl Fortes, professor de la Universitat de València especialitzat en cultura japonesa.

El cicle continuarà el dijous 9 de gener amb Oda a la muntanya Hayachine, un retrat de la vida quotidiana de dos llogarets pròxims a esta muntanya, documentant costums, música, artesania i agricultura locals.

El dimarts 14 de gener, es projectarà Com cuidar de les persones amb demència senil (1986), on Haneda explora l'envelliment i les pràctiques de cures en una institució per a pacients amb demència.

El divendres 17 de gener, es podrà veure Akiko: retrat d'una ballarina (1985), que narra la trajectòria d'Akiko Kanda, ballarina japonesa, explorant temes com la determinació femenina i l'expressió artística.

El dimecres 22 de gener, es projectarà Into the Picture Scroll: The Tale of Yamanaka Tokiwa (2004), un documental experimental sobre la llegenda de Lady Tokiwa.

Finalment, el cicle conclourà el dissabte 25 de gener amb La dona era el sol: la vida de Raichô Hiratsuka (2001), documental biogràfic sobre la periodista i activista feminista Raichô Hiratsuka.

Sumiko Haneda, pionera del documental japonés

Nascuda a Dalian el 1926, Sumiko Haneda és una de les poques cineastes japoneses que va destacar en el cinema de postguerra. Va iniciar la seua trajectòria als estudis Iwanami, centrats en films educatius, abans d'independitzar-se el 1976 per a produir documentals propis. La seua obra es caracteritza per la sensibilitat amb què tracta temàtiques com la naturalesa, l'envelliment, les arts tradicionals i la creativitat femenina. Amb més de cent pel·lícules al llarg de més de seixanta anys de carrera, Haneda s'ha consolidat com una de les figures essencials del cinema de no-ficció japonés.


Crónica CT
* ho pots llegir perquè som Creative Commons
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

BlueSky Mastodon NotaLegal