La ciència en clau femenina: ‘Pregunta-li a una científica’ i observació solar al Museu de les Ciències La ciència en clau femenina: ‘Pregunta-li a una científica’ i observació solar al Museu de les Ciències
Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Hui es Dimarts 18 de febrer del 2025
Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

La ciència en clau femenina: ‘Pregunta-li a una científica’ i observació solar al Museu de les Ciències

 


#DiaDeLaDonaEnLaCiència #CiutatArtsCiències

En un entorn on la curiositat no té límits, el Museu de les Ciències obri les seues portes per a connectar el públic amb les grans ments de la investigació.

El Museu de les Ciències acull el pròxim 11 de febrer la jornada ‘Pregunta-li a una científica’, un esdeveniment que convida l’alumnat a dialogar amb dones científiques de diferents disciplines. A més, després del col·loqui, es podrà gaudir d’una observació solar guiada amb telescopis.

El Dia Internacional de la Dona i la Xiqueta en la Ciència es commemora amb una iniciativa que busca apropar el coneixement científic a les noves generacions a través del testimoniatge de dones investigadores. L'esdeveniment, organitzat pel Museu de les Ciències, compta amb la col·laboració de la Direcció General d’Igualtat i l’Institut de les Dones de la Generalitat.

Diàleg amb expertes de diferents àmbits

L'acte tindrà lloc a l’Auditori Santiago Grisolía a les 11.00 hores i serà moderat per la catedràtica de Genètica Amparo Latorre, membre del Comitè d'Experts de la Ciutat de les Arts i les Ciències. En esta trobada, les científiques convidades compartiran les seues experiències i respondran a les preguntes de l'alumnat assistent.

Entre les participants es troben:

  • Ana Elena Pérez-Cobas, investigadora a l'Institut Ramón y Cajal de Recerca Sanitària (IRYCIS).
  • Amelia Ortiz-Gil, investigadora i divulgadora a l'Observatori Astronòmic de la Universitat de València.
  • Alicia Borque, investigadora i divulgadora de la Fundació Oceanogràfic.
  • Yasmin El Ovajdi, alumna del col·legi Nostra Senyora Desemparats de Natzaret i membre del Consell de la Infància de la Ciutat de les Arts i les Ciències.

L’esdeveniment començarà amb una introducció a càrrec de la moderadora, seguida d’una breu presentació de cada experta abans de donar pas a les preguntes del públic.

Observació solar en directe

Un dels moments destacats de la jornada arribarà després del col·loqui, quan els assistents tindran l'oportunitat de participar en una observació solar amb telescopis als exteriors del Museu de les Ciències. L'activitat serà guiada per especialistes i permetrà contemplar imatges en directe del Sol, mostrant les seues taques solars i altres fenòmens de la seua activitat.

Conferència sobre astronomia i observació nocturna

A més de l’activitat del dia 11, el Museu de les Ciències continua la seua aposta per la divulgació amb una nova conferència sobre astronomia el pròxim 20 de febrer.

La ponència, titulada ‘La missió espacial Hera després de la petjada de DART: què sabem sobre el risc d'impacte a la Terra?’, serà impartida per Adriano Campo Bagatín, catedràtic de Física, Enginyeria de Sistemes i Teoria i membre del grup d'Astronomia i Astrofísica de la Universitat d'Alacant.

L’acte es durà a terme a l’Auditori Santiago Grisolía a partir de les 19.00 hores i l’accés serà lliure fins a completar aforament.

Després de la conferència, els assistents tindran l’oportunitat d’observar el cel nocturn des del Jardí d’Astronomia, situat a l’Umbracle, on es podran veure astres com la nebulosa d’Orió M42 i la galàxia d’Andròmeda M31.

    


Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

BlueSky Mastodon NotaLegal