#València #EmergènciesSanitàries
La plaça de la Mare de Déu de València ha sigut l'escenari final d'una protesta que ha posat veu al malestar dels tècnics d'emergències sanitàries.
Els tècnics d'emergències sanitàries de la Comunitat Valenciana s'han manifestat este dissabte a València per reclamar millores salarials i un conveni digne, després de més de dues setmanes de vaga.
Els tècnics d'emergències sanitàries de la Comunitat Valenciana van participar este dissabte en una manifestació a València per a reclamar millores salarials i condicions laborals dignes. La protesta, convocada pels sindicats CCOO País Valencià, UGT i CSIF, va començar a les 12.00 hores davant la Conselleria de Sanitat i va acabar a la plaça de la Mare de Déu.
Sota el lema "Per un salari i un conveni dignes. Els nostres drets, la nostra força", els manifestants van denunciar la situació actual del sector amb xiulades, batucades i consignes com "Aquesta vaga la guanyarem" i "Convenis dignes ja". La mobilització forma part d'una vaga que s'allarga des de fa més de dues setmanes.
Reivindicacions sindicals i condicions laborals
Els participants van criticar la manca de reconeixement de la seua tasca, especialment en situacions d'emergència recents com la Dana del 29 d’octubre. Al capdavant de la manifestació, es va exhibir una bandera de la Comunitat Valenciana tacada de fang i una mascareta negra com a símbol de dol. També es van veure pancartes amb missatges com "No som low cost", "Volem salaris dignes" i una ambulància de cartó amb el lema "Ambulàncies low cost".
Francesc Gimeno, representant de CCOO País Valencià, va exigir que els salaris del sector s’equiparen als d’altres comunitats autònomes. Va declarar que, tot i les setmanes de vaga, "no s’ha rebut cap oferta per part de la patronal". Gimeno també va qualificar les condicions laborals dels tècnics com a "low cost" i va subratllar que els seus salaris estan "per davall del que mereixen per la seua formació i responsabilitat".
José Berenguer, portaveu d’UGT, va denunciar que molts tècnics treballen amb sous que oscil·len entre els 1.000 i 1.200 euros al mes, malgrat jornades de 12 i 24 hores que va qualificar com a "lamentables". Berenguer també va criticar que la Conselleria de Sanitat no assumisca responsabilitats i delegue en les empreses subcontractades.
Per la seua banda, Ruth López, representant de CSIF, va destacar que els tècnics valencians tenen una diferència salarial de fins al 30% respecte a altres comunitats autònomes i que "la Comunitat Valenciana està a la cua en el servei d’ambulàncies". López va advertir que les mobilitzacions i vagues continuarien si no es donava una resposta adequada.
Estat de les negociacions
Segons Ruth López, les negociacions amb la Generalitat van començar fa un any, però les propostes presentades fins ara han sigut considerades insuficients pels sindicats. Entre aquestes ofertes, López va destacar increments salarials del 0,5% anual durant tres anys, qualificats com "inacceptables".
La manifestació va finalitzar amb la lectura de declaracions dels representants sindicals, sense que s’haja anunciat cap nova proposta de la patronal o de la Conselleria de Sanitat.
Crónica CT
* ho pots llegir perquè som Creative Commons
Cap comentari :