La Diputació de València impulsa la restauració del patrimoni històric i cultural de l'Esglesia del Remei de Llíria La Diputació de València impulsa la restauració del patrimoni històric i cultural de l'Esglesia del Remei de Llíria
Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

La Diputació de València impulsa la restauració del patrimoni històric i cultural de l'Esglesia del Remei de Llíria


#RestauracióPatrimoni #DiputacióValència #LlíriaHistòrica

Amb inversions que preserven la història, es protegeix el llegat cultural per a les generacions futures.

La Diputació de València ha aprovat una subvenció de 50.000 euros per a la restauració del camarí de la Mare de Déu a l’Església de la Verge del Remei de Llíria, amb l’objectiu de reparar la coberta i el seu interior, així com restaurar elements decoratius d’alt valor artístic, com les escultures que decoren la cúpula. A més, s’han destinat altres 28.000 euros per a millorar la zona d’atenció al visitant i reforçar estructures al Monestir de Sant Miquel, també situat a Llíria.

Aquestes actuacions formen part del programa de recuperació del patrimoni eclesiàstic que impulsa la Diputació, amb una inversió superior al mig milió d’euros anuals. La vicepresidenta primera i responsable de l’àrea de Cooperació Municipal, Natàlia Enguix, ha explicat que aquestes ajudes es gestionen directament a través de l’Arquebisbat de València, en ser edificis de titularitat eclesiàstica i requerir intervencions específiques que no poden licitar-se mitjançant concurrència competitiva.

Enguix ha subratllat que la iniciativa busca protegir monuments històrics de gran valor cultural i arquitectònic, a més d’enfortir la seua funció com a espais de cohesió social als municipis valencians. Per la seua banda, Reme Mazzolari, vicepresidenta segona de la corporació provincial i regidora de Llíria, ha destacat que l’Església i el Convent de la Verge del Remei, construïts al segle XVIII, són un exemple destacat de fusió d’estils barrocs i neoclàssics, amb decoracions de pa d’or, frescos i escultures d’àngels que seran restaurades gràcies a la inversió provincial.

Els treballs a la cúpula de l’Església inclouen la reparació de les teules vidriades, la impermeabilització de la coberta per a evitar filtracions i el tractament de les escultures que coronen la cúpula, algunes amb danys greus. Totes aquestes intervencions respectaran els elements arquitectònics i decoratius originals per a mantindre el valor patrimonial de l’edifici.

D’altra banda, al Monestir de Sant Miquel, monument protegit situat al Tossal de Sant Miquel, es duran a terme millores estructurals per garantir la seguretat de la zona d’atenció al visitant. Es reforçarà el forjat de la primera planta amb una llosa de formigó armat i es substituiran les bigues de fusta deteriorades, així com es repararà la coberta.

A més de Llíria, el programa de recuperació del patrimoni eclesiàstic de la Diputació inclou intervencions en altres municipis com Silla, Benavites, Alpuente, Massalavés, La Punta i Oliva. Paral·lelament, la corporació que presideix Vicent Mompó ha reintroduït les ajudes per a la restauració del patrimoni civil, amb una dotació de huit milions d’euros per a l’actual legislatura.

Mompó ha destacat que “la Diputació continuarà treballant al costat dels ajuntaments per garantir la resposta a emergències com la dana, sense oblidar els projectes de futur que impulsen la conservació del nostre patrimoni històric”.
   




Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

BlueSky Mastodon NotaLegal