Mesures per a protegir les aus d’electrocucions en línies elèctriques de Moncada i Bétera Mesures per a protegir les aus d’electrocucions en línies elèctriques de Moncada i Bétera
Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Mesures per a protegir les aus d’electrocucions en línies elèctriques de Moncada i Bétera

  


#protecciónavifauna #innovaciónambiental

Les línies elèctriques situades a Moncada i Bétera comptaran amb un nou sistema d’aïllament per a evitar l’electrocució d’aus, especialment rapinyaires. Aquesta acció, impulsada per la Conselleria de Medi Ambient en col·laboració amb l’empresa i-DE del grup Iberdrola, busca reduir la mortalitat d’espècies protegides gràcies a la instal·lació de crucetes aïllants. El projecte, que s’emmarca dins d’una iniciativa de protecció de la fauna, implementa solucions tecnològiques innovadores amb potencial d’aplicació a llarg termini.

La Conselleria de Medi Ambient, Infraestructures i Territori ha començat la instal·lació de crucetes fabricades amb fibra i materials no conductors en línies elèctriques a Moncada i Bétera. L'objectiu d’aquestes mesures, desenvolupades en col·laboració amb l’empresa i-DE, és protegir les aus de l’electrocució, un problema greu especialment per a les espècies de rapinyaires.

Segons la informació obtinguda en Crònica, aquestes crucetes, a diferència dels aïllants tradicionals que es desgasten amb el temps, proporcionen una protecció més duradora. La fibra no conductora impedeix el contacte directe entre les aus i les estructures metàl·liques, reduint així el risc d’accidents fatals. A més, aquest nou sistema permet el manteniment de les línies sense tallar el subministrament elèctric, fet que disminueix l’impacte per als usuaris.

Luis Gomis, director general de Medi Natural i Animal, ha afirmat que aquesta solució «aborda el problema de forma eficaç i té la capacitat de convertir-se en una mesura permanent». L’electrocució és una de les causes més comunes de mort entre les aus, i segons ha assenyalat Gomis, «aquestes mesures contribuiran a millorar la convivència entre la infraestructura elèctrica i la fauna».

Des de l’any 2017, i-DE Redes Eléctricas Inteligentes col·labora amb la Generalitat Valenciana per a adaptar infraestructures elèctriques a favor de la conservació mediambiental. Fins al moment, s’han adequat més de 17.000 suports per a mitigar els riscos d’electrocució d’espècies silvestres, i amb aquest nou projecte es pretén consolidar solucions permanents.

Aquest esforç col·laboratiu entre el sector públic i privat marca un avanç significatiu en la protecció de la biodiversitat a la Comunitat Valenciana, utilitzant tecnologia puntera en benefici de les espècies en perill i el medi ambient.

Crónica CT
* ho pots llegir perquè som Creative Commons
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

BlueSky Mastodon NotaLegal