#Polítics i patrimoni #Construccionsil·legals ##PP-CV
Les recents investigacions publicades per eldiario.es, a càrrec dels periodistes Lucas Marco i Sergi Pitarch, han revelat possibles irregularitats en les declaracions de béns i gestions urbanístiques de Juan Francisco Pérez Llorca, secretari general del PP de la Comunitat Valenciana, portaveu del partit en les Corts i alcalde de Finestrat. Els articles exposen la presumpta ocultació de propietats en les seues declaracions oficials, així com l’execució de construccions il·legals en terreny rústic sota la seua direcció.
Empreses amb actius milionaris i béns no declarats
Segons l’informe de eldiario.es, Pérez Llorca, qui comparteix propietat amb dues empreses familiars, no va incloure cap immoble en la seua declaració de patrimoni davant les Corts Valencianes. Aquestes empreses, Rancallosa I SL i Alt de Pérez SL, gestionen vuit habitatges, terrenys urbans, pàrquings i camps de cultiu, amb un valor estimat de 4,3 milions d’euros. Aquesta xifra contrasta amb els 113.442 euros que el polític va declarar com a participació en les empreses.
Pérez Llorca va justificar la no declaració de la casa familiar al·legant que podria generar “problemes amb els seus germans” en tractar-se d’una propietat compartida, sense donar explicacions sobre altres actius controlats per les seues societats.
Construccions il·legals en terreny no urbanitzable
Els periodistes Lucas Marco i Sergi Pitarch també revelen que Pérez Llorca resideix en una vivenda al Pla de la Vila, zona catalogada com a rústica i protegida pel Pla General d’Ordenació Urbana (PGOU). L’immoble inclou construccions com una piscina, un cenador i un pàrquing cobert, obres considerades il·legals per la seua ubicació en sòl no urbanitzable segons la Llei de Territori, Urbanisme i Paisatge (LOTUP). Malgrat aquestes limitacions legals, l’alcalde de Finestrat no va paralitzar les reformes.
Fonts urbanístiques han qualificat aquestes actuacions com “il·legals clarament”, basant-se en l’incompliment de la normativa vigent. La investigació de eldiario.es subratlla que les llicències es van concedir durant l’alcaldia de Pérez Llorca, permetent l’ampliació de la piscina i la construcció d’un cenador acristalat amb un riu-rau per a proporcionar ombra.
foto del mateix article dels periodistes de eldiario.es |
Dubtes legals i llicències qüestionades
En un tercer article, eldiario.es recull les opinions d’experts que critiquen les llicències municipals concedides per reformar la propietat de Pérez Llorca. Un advocat especialitzat en urbanisme recorda sentències recents del Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana (TSJ-CV), que han ordenat la demolició de piscines construïdes en sòl no urbanitzable en altres municipis, com Villena i Barxeta. Segons les ortofotos de l’Institut Cartogràfic Valencià, abans de 2020 no existia cap bassa de regadiu al lloc de l’actual piscina, desmentint així la versió oficial del consistori de Finestrat.
L’article també destaca que l’immoble es troba a 165 metres d’un paratge protegit, posant en relleu una situació recurrent de permissivitat en la concessió de llicències municipals en àrees de sòl no urbanitzable.
Regularitzacions amb interrogants
En l’últim article, es menciona un pla especial impulsat pel consistori de Finestrat per regularitzar centenars de vivendes en terreny no urbanitzable. Tot i això, Pérez Llorca assegura que la seua vivenda està “exclosa” d’aquest procés, a pesar de les reformes documentades.
Reflexions sobre una gestió qüestionada
Les investigacions de Lucas Marco i Sergi Pitarch per a eldiario.es han tret a la llum possibles irregularitats en les gestions de Juan Francisco Pérez Llorca, tant en l’àmbit patrimonial com en l’urbanístic.Pérez Llorca sempre ha estat sota el focus de casos estranys, perquè se li ha denunciat periodísticament per realitzar adjudicacions de gran nivell econòmic a persones molt relacionades amb Zaplana i a un bufete juridic relacionat amb la Gürtel.
Segons apunten els articles, la falta de transparència i les actuacions il·legals podrien ser un reflex de pràctiques permissives en la gestió del sòl a la costa valenciana, on les normatives urbanístiques s’han vist sovint afectades per interessos locals.
Crónica CT* ho pots llegir perquè som Creative Commons
Cap comentari :