Xulilla rep més d’un milió d’euros de la Diputació per a millorar la seua xarxa d’aigua i ampliar les instal·lacions esportives Xulilla rep més d’un milió d’euros de la Diputació per a millorar la seua xarxa d’aigua i ampliar les instal·lacions esportives
Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Xulilla rep més d’un milió d’euros de la Diputació per a millorar la seua xarxa d’aigua i ampliar les instal·lacions esportives


La Diputació de València destinarà més d’un milió d’euros per a completar les obres de la xarxa d’aigua i ampliar les instal·lacions esportives en el municipi de la Serrania

Xulilla és un municipi de la comarca de la Serrania ben conegut pels valencians. Ha estat governat pel Partit Popular (PP) des de 1987, excepte una legislatura entre 2003 i 2007 en què el Partit Socialista del País Valencià (PSPV) va assumir el govern local. Amb un cens  d’uns 700 habitants, en les darreres eleccions de 2023 el PP, encapçalat per Vicente G. Polo Burriel, va revalidar l’alcaldia amb una majoria de 4 regidors de 7 en total. L’oposició està representada únicament pel PSPV i al seu cap Silvia Cervera, que va obtenir 3 regidors i 50 vots menys que l’alcalde actual. Recentment, Vicente G. Polo Burriel ha sigut rebut pel president de la Diputació de València, Vicente Mompó, també del PP i han parlat de subvencions i inversions.

 El municipi de Xulilla rebrà un important suport econòmic de la Diputació de València per a culminar la renovació de la seua xarxa d’aigua potable i per a l’ampliació de les seues instal·lacions esportives. Aquesta decisió ha estat anunciada després d’una reunió entre l’alcalde de Xulilla, Vicente Polo, i el president de la Diputació, Vicent Mompó, en la qual s’han abordat els principals problemes i reptes que enfronta el municipi.

Segons ha explicat l’alcalde Vicente Polo, Xulilla compta amb una assignació de 860.000 euros procedents del Pla Obert d’Inversions de la Diputació, que suposen 16.000 euros més que en la legislatura anterior. A aquesta quantitat cal afegir els 150.000 euros que li corresponen de l’aportació de l’ens provincial al Fons de Cooperació de 2024. El consistori destinarà aquestes partides principalment a finalitzar la millora de la xarxa hidràulica i a adquirir terrenys per a ampliar la zona esportiva del municipi.

Vicente Polo ha valorat molt positivament la reunió amb el president de la Diputació, destacant que s’han tractat les necessitats del municipi i els projectes que es volen impulsar durant la legislatura. Entre aquests projectes es troben la rehabilitació i posada en funcionament del balneari, amb la possibilitat d’obrir un hotel rural i un centre de dia, així com la renovació del trinquet.

Per la seua banda, Vicent Mompó ha ressaltat “la responsabilitat que demostren els alcaldes i alcaldesses a l’hora d’invertir les ajudes que reben d’institucions com la Diputació. El cas de Xulilla és un clar exemple amb la renovació de la xarxa d’aigua i sanejament, una de les actuacions que la Diputació incentiva a través del Pla Obert i l’àrea de Cooperació que dirigeix Natàlia Enguix”.

Mompó també ha destacat el compromís de la Diputació amb els municipis, afirmant que “estem més prop dels municipis i els ajuntaments, visitant les comarques i rebent a qui sol·licita una trobada per a traslladar-nos les seues necessitats. Estem ací per a escoltar a tots els responsables locals, per damunt d’ideologies i colors polítics, i ajudar-los a resoldre els seus problemes i oferir els millors serveis als seus veïns i veïnes”.

L’alcalde de Xulilla, Vicente Polo, també va elogiar la proximitat i el suport de la Diputació, subratllant que “és una institució fonamental per al municipalisme, la més pròxima. Sense la Diputació, els ajuntaments estaríem perduts econòmicament i també a nivell d’assessorament, que moltes vegades és tan important com les subvencions”.

Amb aquestes actuacions, Xulilla espera continuar millorant les seues infraestructures i serveis per als seus habitants, consolidant-se com un municipi que aprofita les ajudes provincials per a fer front als seus desafiaments locals.

  


Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon NotaLegal