Vox promet lleialtat a Mazón i exigeix que no es deixe temptar pel PSPV: "No hem firmat un xec en blanc" Vox promet lleialtat a Mazón i exigeix que no es deixe temptar pel PSPV: "No hem firmat un xec en blanc"
Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Vox promet lleialtat a Mazón i exigeix que no es deixe temptar pel PSPV: "No hem firmat un xec en blanc"

   

   La síndica de Vox a Les Corts, Ana Vega, ha garantit al futur president de la Generalitat, Carlos Mazón, que el seu partit serà un "soci lleial" del PPCV i confien en la seua paraula i en què "seguirà estant a l'altura". Ara bé, ha exigit que "no tinga temptacions de pactar amb el socialisme" ni tampoc "compre la mercaderia avariada que alguns tracten de vendre (sobre Vox), incloses persones rellevants del seu partit".

   "No hem firmat un xec en blanc, hem firmat un contracte per al futur de la Comunitat Valenciana en llibertat, prosperitat i igualtat. No acceptarem menys que això, perquè és el que ens han demanat els valencians", ha manifestat en el debat d'investidura de Mazón, de qui ha destacat que "ha demostrat la valentia que en altres llocs encara no ha tingut el PP".

   Vega, després d'iniciar el seu discurs recordant a Miguel Ángel Blanco en el 26 aniversari del seu assassinat per part d'ETA, ha agraït a Mazón el pacte de govern "després del mandat clar i inequívoc de les urnes", i "malgrat tot el soroll i les pressions, i ha promès que no "defraudaran" als valencians: "Vox accepta el repte amb un profund sentit de l'haver de".

   En aquesta línia, ha assegurat que Mazón "pot estar tranquil" perquè "la diferència d'opinions en assumptes concrets" entre PPCV i Vox "es treballarà i debatrà constructivament". "Tenim el deure acabar amb la inèrcia de traïcions i atacs públics d'aquests huit anys", ha encoratjat.

   Però ha posat l'accent que estaran "vigilants" perquè es complisquen els objectius del pacte, en considerar que cap dels principis de Vox és incompatible amb "un govern honrat que ha obert els ulls".

   En primer lloc, ha exigit que es deroguen les normes que "ataquen la reconciliació en assumptes històrics" i "no usar la guerra de sexes com a element confrontador".

"VIOLÈNCIA INTRAFAMILIAR"

   També ha destacat el "pas que ha donat aquest govern de coalició" en incloure el concepte de "violència intrafamiliar" en l'acord, sense fer menció a la violència de gènere, ja que al seu juí suposa "protegir per igual a les víctimes de qualsevol tipus".

   Un altre dels requisits que ha destacat la síndica és "el dret dels pares a educar als seus fills en llibertat" enfront de "imposicions ideològiques i espies lingüístics" o una "barra lliure d'aprovats". "Parlar de llibertat és parlar de la derogació de la Llei de Plurilingüisme", ha recalcat, i ha promès "acabar amb l'arrinconamiento de l'espanyol en les aules".

   Paral·lelament, ha urgit Mazón a defendre al sector primari davant "el deliri climàtic i les ruïnoses receptes de l'esquerra", així com als productes valencians enfront de la competència deslleial: "Volem ametles marconas de Castelló, taronges de València i carxofes de la Vega Baixa i no del Marroc, Sud-àfrica i Egipte".

   Després de preguntar-se "quan ha anat Ximo Puig a Brussel·les a defendre als nostres pescadors", Vega ha garantit que el nou Consell defendrà "per fi" el transvasament Tajo-Segura en el marc d'un pla hidrològic nacional, alguna cosa en el que Mazón està "alineat".

   En matèria social, ha instat el futur president a promocionar "una natalitat activa i integral" i a posar a la família en el centre de totes les polítiques sense "repartir engrunes o propines". "Anem a posar tota la carn en l'asador per a protegir als barris de l'alifac de la delinqüència i l'ocupació il·legal", ha afegit.

   A nivell econòmic, ha confiat en la promesa de Mazón de baixar els impostos, s'ha preguntat si "computen les subvencions al germà de Ximo Puig com a servici públic" i ha promès arribar a 2027 revertiendo l'actual deute de la Comunitat que "ni els nostres néts podran saldar" mitjançant una reducció del gasto públic "superflu".

   A més, la síndica ha garantit que Vox barallarà per que "la corrupció deixe de campar a plaer pels passadissos de les institucions" i per que "associacions i sindicats que treballen en contra del ben comú deixen de fer cua esperant la seua paga".


Crónica CT
* ho pots llegir perquè som Creative Commons
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon NotaLegal