Unai Sordo insta el govern a reduir la jornada laboral a 37,5 hores i a incrementar el salari mínim interprofessional Unai Sordo insta el govern a reduir la jornada laboral a 37,5 hores i a incrementar el salari mínim interprofessional
Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Unai Sordo insta el govern a reduir la jornada laboral a 37,5 hores i a incrementar el salari mínim interprofessional


UGT i CCOO Forçaran l'aprovació de la reducció de jornada amb mobilitzacions conjuntes

Unai Sordo, secretari general de CCOO, s’ha reunit aquest dilluns amb la vicepresidenta segona del Govern i ministra de Treball, Yolanda Díaz, per a traslladar-li la necessitat d’avançar de manera definitiva cap a la reducció de la jornada laboral setmanal fins a les 37,5 hores. Sordo ha destacat que, després de mesos de negociacions i converses durant l'estiu, és necessari que en els pròxims mesos de tardor es concrete una reducció del temps de treball.

Després de la reunió, el dirigent sindical ha insistit en la importància de reflectir en la legislació allò que ja s’està negociant en la negociació col·lectiva. A més, ha advertit a la vicepresidenta que, juntament amb la UGT, iniciarà un procés de mobilitzacions per a "forçar" l’acord en matèria de reducció de jornada. Sordo ha assenyalat que l’objectiu és aconseguir una majoria parlamentària que, si s'escau, permetria la publicació en el Boletín Oficial del Estado d'una llei que establira que a Espanya ningú podrà treballar més de 37 hores i mitja a la setmana.

A més de la reducció de la jornada laboral, Sordo ha abordat altres qüestions amb Díaz, com la necessitat d'incrementar els salaris, amb especial atenció al salari mínim interprofessional (SMI) i als sous dels empleats públics. "Els salaris continuen sense augmentar suficientment. Hem de millorar-los a través de la negociació col·lectiva, però també mitjançant una pujada del SMI per a l'any 2025. També hem de millorar les condicions d'ocupació dels empleats públics i de les persones que treballen per a les administracions públiques, com un objectiu d'eixa millora salarial", ha subratllat Sordo.

Més ambició en la millora de les condicions laborals

Durant la trobada a la seu del Ministeri de Treball, Sordo ha encoratjat el Govern a ser més "ambiciós" en la millora de les condicions laborals dels treballadors. Ha destacat la importància de continuar fomentant la creació d'ocupació i la reducció "substancial" de la taxa d'atur, que actualment es troba encara per damunt del 10%.

"Per a aconseguir-ho, calen recursos públics, recursos privats i una millora de la regulació legal. És necessari generar més ocupacions, però també generar ocupacions de millor qualitat", ha conclòs el dirigent sindical.

Aquestes declaracions de Sordo posen de manifest la ferma voluntat dels sindicats per a aconseguir millores significatives en les condicions laborals a Espanya, incidint en la importància d'una reducció de la jornada laboral i un increment dels salaris mínims per a garantir una millor qualitat de vida per a tots els treballadors i treballadores.


Crónica CT
* ho pots llegir perquè som Creative Commons
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon NotaLegal