Un nombrós grup de persones jubilades d'Olocau explora el patrimoni de Morella i el Santuari de la Balma Un nombrós grup de persones jubilades d'Olocau explora el patrimoni de Morella i el Santuari de la Balma
Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Un nombrós grup de persones jubilades d'Olocau explora el patrimoni de Morella i el Santuari de la Balma


El divendres, un grup de cinquanta-cinc persones jubilades d'Olocau va gaudir d'una excursió cultural a Morella i al Santuari de la Balma, una activitat organitzada per l'Associació de Jubilats d'Olocau amb el suport de la Regidoria de Serveis Socials. L'activitat s'emmarca dins de la Setmana Cultural que l'associació celebra cada any amb l'objectiu de promoure la convivència i el coneixement del patrimoni valencià.

La jornada va començar al matí, quan els participants van arribar a la històrica ciutat de Morella, un dels municipis més emblemàtics de la comarca dels Ports. Després d'esmorzar al restaurant La Parrilla del Rincón, el grup va iniciar una ruta guiada pels principals atractius de la ciutat. Durant el recorregut, els visitants van tindre l'oportunitat de conéixer alguns dels edificis més representatius de Morella, com les muralles medievals, el castell que corona la ciutat, i l'església arxiprestal de Santa Maria la Major, que destaca pel seu estil gòtic amb influències renaixentistes.

La ruta guiada va permetre a les persones jubilades descobrir la història i la cultura de Morella a través de les seues pedres i carrers empedrats, oferint-los una perspectiva única d'este poble que ha estat testimoni de nombrosos esdeveniments històrics. Després d'un matí ple d'aprenentatge i descobriments, el grup va dinar al restaurant Casa Roque, conegut per la seua cuina tradicional valenciana, on van poder degustar plats típics de la regió.

La segona part de l'excursió es va desenvolupar a la vesprada amb la visita al Santuari de la Balma, situat a Zorita del Maestrat. Este santuari, enclavat en una roca i envoltat de paisatges naturals espectaculars, va captivar els participants per la seua bellesa i el seu significat històric. El Santuari de la Balma, declarat Monument Històric Artístic en 1979 i Bé d'Interés Cultural (BIC) en 2007, és un exemple destacat de l'arquitectura religiosa valenciana, amb una història que es remunta a segles enrere. La construcció del santuari, amb les seues particulars característiques arquitectòniques i el seu enclavament singular, va impressionar tots els visitants.

Entre els assistents es trobaven els regidors Salvador Navarret i Olga Brínquez, que van destacar la importància de fomentar este tipus d'activitats per a mantindre viva la cultura local i per a crear espais de trobada entre els veïns i veïnes del municipi. La visita al santuari va concloure amb una breu explicació sobre la història i les llegendes associades al lloc, oferint una experiència enriquidora i educativa per a tots els participants.

La jornada va acabar amb un sentiment de satisfacció general entre els participants, que van valorar molt positivament l'experiència, tant per l'oportunitat de conéixer millor el patrimoni valencià com per la possibilitat de gaudir d'un dia de convivència i aprenentatge.

Esta activitat és una mostra més del compromís de l'Associació de Jubilats d'Olocau per oferir als seus membres experiències enriquidores que fomenten la cultura, la convivència i la participació activa en la vida comunitària.


Visitant Morella les cases Visitant Morella L'esglesia de Morella Descripció de la imatge 3 Esmorçant Refrigeri Passejant Caminant
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon NotaLegal