Treball es reuneix amb agents socials per a negociar la reducció de la jornada a 37,5 hores Treball es reuneix amb agents socials per a negociar la reducció de la jornada a 37,5 hores
Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Treball es reuneix amb agents socials per a negociar la reducció de la jornada a 37,5 hores


#NovesPropostes #Jornada37hores

Este dilluns, el Ministeri de Treball i Economia Social mantindrà una reunió amb els agents socials —CCOO, UGT, CEOE i Cepyme— per a continuar negociant la reducció de la jornada laboral a 37,5 hores setmanals. La reunió, prevista per a les 10:30 h, serà la primera després del parèntesi estiuenc, i segons hem conegut en Crònica, el Govern presentarà noves propostes per a avançar en aquest àmbit.

El Ministeri espera que la reunió siga "fructífera" i que permeta progressos notables en un tema que ha generat intens debat. Es preveu que la mesura siga implementada de manera flexible al llarg de 2025, amb un ajust progressiu de la jornada laboral, segons el que es va acordar en la trobada anterior celebrada el passat 29 de juliol.

Advertències de mobilitzacions sindicals

Els sindicats, per la seua part, com CCOO i UGT, han expressat la seua preocupació per la lentitud en l'adopció de la mesura i han advertit sobre possibles mobilitzacions si no es produeixen avanços concrets. Malgrat això, el secretari d'Estat de Treball, Joaquín Pérez Rey, va afirmar el seu "màxim respecte" per les demandes dels sindicats, però va confiar que les mobilitzacions no seran necessàries si s'aconsegueix un acord en la taula de negociació.

Flexibilitat en la reducció de jornada

Una de les preocupacions principals de les patronals és la possible afectació als convenis col·lectius actuals. No obstant això, segons hem conegut a través d'informacions del Ministeri, es planteja una solució flexible que permeta una adaptació progressiva fins que els convenis perden vigència, entre 2024 i 2025. Pérez Rey ha assenyalat que "no hi ha motius per a la preocupació", ja que la proposta ofereix flexibilitat suficient perquè els nous convenis puguen adaptar-se a les noves condicions laborals.

Pel que fa a la duració de la implementació, Pérez Rey ha destacat que el Govern preveu una regulació a llarg termini. Segons el seu plantejament, la mesura està dissenyada perquè siga sostenible per a tots els sectors, amb una aplicació escalonada de la jornada reduïda.

La desconnexió digital, un altre focus de la negociació

Un altre punt important de la reunió serà el dret a la desconnexió digital. Treball proposa una regulació que garantisca que els treballadors, tant en presencial com en teletreball, puguen exercir el dret a la desconnexió sense represàlies. Aquesta mesura busca protegir els empleats que no responguen a trucades o correus fora de l'horari laboral, evitant que es vegen perjudicats en el seu entorn laboral per això.

Perspectives per a l'acord

El Ministeri considera que, tot i no haver-hi un termini tancat, l'acord hauria de produir-se com més prompte millor per a complir amb els compromisos adquirits en el pacte de govern. "Estem obligats a fer tot el possible perquè la reducció de jornada siga una realitat en el menor temps possible", va concloure Pérez Rey.


Crónica CT
* ho pots llegir perquè som Creative Commons
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon NotaLegal