Sant Antoni de Benaixeve llança un programa de formació per a colònies felines amb algunes crìtiques a les xarxes socials Sant Antoni de Benaixeve llança un programa de formació per a colònies felines amb algunes crìtiques a les xarxes socials
Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Sant Antoni de Benaixeve llança un programa de formació per a colònies felines amb algunes crìtiques a les xarxes socials

       


L'Ajuntament de Sant Antoni de Benaixeve ha posat en marxa un programa de formació gratuïta dirigit als alimentadors de colònies felines amb l'objectiu de reduir els conflictes de convivència veïnal, garantir els drets dels animals i fomentar un entorn urbà més respectuós. Aquesta iniciativa forma part del Pla Provincial de Control i Gestió Ètica de Colònies Felines Urbanes, recentment aprovat. Així ho ha publicat l'Ajuntament en el seu web.

En la primera reunió per a la implementació d'aquest pla, que va comptar amb la presència de l'alcaldessa Eva María Tejedor Marí, representants de l'Associació de Professionals per a la Defensa Animal (PRODA) i membres de la Policia Local, es van establir les bases per a una campanya de sensibilització. Aquesta campanya inclourà diverses trobades formatives, entre les quals es destaca una jornada sobre legislació i protocols de gestió ètica de les colònies felines, així com un taller sobre tècniques d'autogestió emocional per als voluntaris.

El programa de formació té com a finalitat proporcionar als ciutadans, especialment als voluntaris implicats en la cura dels gats de carrer, els coneixements necessaris per a realitzar aquesta tasca de manera efectiva i en compliment de les normatives vigents. L'Ajuntament busca amb aquesta iniciativa reforçar la participació ciutadana, assegurant una gestió adequada i ètica de les colònies felines al municipi.

Reaccions i crítiques a les xarxes socials

To i aixó la intenció que manifesta l'Ajuntament per promoure una gestió més estructurada i respectuosa de les colònies felines, no convenç a alguns alimentadors de gats i veïns han expressat el seu descontentament a les xarxes socials. Segons diversos comentaris, algunes alimentadores han estat privades del seu carnet d'alimentador, suposadament sense raons justificades, la qual cosa ha generat polèmica entre la comunitat local.

Una de les crítiques més destacades a les xarxes ha estat el cas d'una voluntària a qui se li ha retirat el carnet després d'intentar capturar una gata per a esterilitzar-la. Aquesta acció, que va ser denunciada per una veïna mitjançant fotos i vídeos, ha suscitat comentaris negatius sobre la gestió municipal i ha fet sorgir preguntes sobre la manca de suport a les persones que dediquen temps i recursos propis a la cura dels animals.

Els usuaris de les xarxes socials també han posat en qüestió la decisió de l'Ajuntament de retirar carnets d'alimentador en lloc de proporcionar més suport i recursos per a la gestió de les colònies felines. Alguns comentaris suggerien que les mesures preses podrien afectar negativament la població felina i desincentivar la participació voluntària, considerada crucial per al benestar dels animals i la gestió controlada de les colònies.


Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon NotaLegal