Riba-roja de Túria inicia un programa per a millorar les competències digitals de la ciutadania Riba-roja de Túria inicia un programa per a millorar les competències digitals de la ciutadania
Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Riba-roja de Túria inicia un programa per a millorar les competències digitals de la ciutadania


L'Ajuntament de Riba-roja de Túria va signar ahir un conveni amb la consultora Adecco per a oferir formació en competències digitals, dirigida especialment a col·lectius en risc d'exclusió social, persones majors i joves que necessiten desenvolupar aquestes habilitats. Aquesta iniciativa, denominada #BretxaDigital, compta amb el suport dels fons Next Generation de la Unió Europea i és impulsada per la Conselleria d'Innovació, Indústria i Comerç.

El projecte té com a objectiu principal reduir la ‘bretxa digital’ i proporcionar a la ciutadania les eines necessàries per accedir tant a serveis públics com privats, on les tecnologies digitals són cada vegada més essencials. Els cursos oferits inclouen temes com el maneig de telèfons mòbils, xarxes socials, cerca d'ocupació en línia, creació de continguts digitals, ciberseguretat i ús d'aplicacions d'intel·ligència artificial.

Els cursos es duran a terme en les instal·lacions del Centre Social i el Centre d'Informació Juvenil de Riba-roja fins a juny de 2026. Cada curs tindrà una duració de 20 hores i s'adaptarà a diferents nivells de formació: bàsic (1 i 2) i mitjà (3 i 4), segons el perfil del participant. Cada participant podrà inscriure's en una única acció formativa.

Des de l'any 2015, l'Ajuntament ha demostrat un compromís continuat amb la formació tecnològica, proporcionant coneixements bàsics que ajuden a combatre la bretxa digital. Un exemple d'això és la distribució, al juny de 2020, de catorze tauletes a persones majors per facilitar l'accés a Internet i la impartició de xarrades sobre ús segur d'aplicacions com WhatsApp, tràmits en línia i prevenció de notícies falses i estafes digitals, en col·laboració amb la Policia Local.

Segons hem pogut conèixer en Crònica, l'alcalde de Riba-roja de Túria, Robert Raga, ha destacat la importància d'aquesta iniciativa per garantir que tots els veïns i veïnes del municipi tinguen accés a les competències digitals necessàries per a la seua inclusió social i millora d'ocupabilitat. A més, Raga ha agraït el suport de la Conselleria d'Innovació, Indústria i Comerç per impulsar projectes d'aquest tipus amb fons europeus.

Per a més informació sobre els cursos disponibles i els processos d'inscripció, els interessats poden visitar el lloc web www.brechadigital.info o acudir als Servicis Socials situats a l'Edifici La Botaia, carrer Santander, número 1.

 


Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon NotaLegal