Riba-roja de Túria denuncia la paràlisi de la Generalitat davant l'augment de la violència masclista Riba-roja de Túria denuncia la paràlisi de la Generalitat davant l'augment de la violència masclista
Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Riba-roja de Túria denuncia la paràlisi de la Generalitat davant l'augment de la violència masclista

Reclama la reactivació del Pacte Valencià contra la violència masclista i critica la inacció del govern autonòmic

El ple de l'Ajuntament de Riba-roja de Túria ha aprovat una moció presentada pel PSPV, Compromís i Esquerra Unida-Podem, en la qual es denuncia la paràlisi del govern de la Generalitat Valenciana davant l'augment de la violència contra les dones. El text subratlla la permissivitat del govern autonòmic amb els discursos que qüestionen l'existència de la violència de gènere, especialment des dels sectors d'extrema dreta.

Segons la moció, s'està assistint a una "anestèsia social" davant cada nova víctima de violència masclista, amb una tolerància creixent per part de la societat, agreujada pels discursos polítics negacionistes. El document també acusa la dreta tradicional de facilitar aquesta postura amb la seva passivitat davant d'aquests discursos, la qual cosa, segons els grups que han impulsat la moció, afavoreix l'auge d'actituds misògines.

La proposta, que ha estat aprovada pels grups municipals de PSPV, Compromís i Esquerra Unida-Podem, ha comptat amb el rebuig dels grups del Partit Popular i Vox. La moció adverteix que la negació de la violència de gènere suposa un retrocés important en la lluita contra el masclisme i els drets de les dones, i posa l'accent en la divisió institucional davant actes de condemna, com els minuts de silenci i les manifestacions, qüestions que, segons el text, debiliten la resposta social i "alimenten els botxins".

La moció denuncia que aquesta forma de violència està "arrelada en el patriarcat i la supremacia masculina", i que els discursos negacionistes estan guanyant força gràcies al suport d'alguns governs de dreta, que han assumit aquestes postures en el seu discurs institucional.

El PSPV de Riba-roja de Túria ha insistit en la necessitat d'una reacció contundent per part de les institucions, i ha lamentat que l'actual govern autonòmic hagi deixat en suspens les polítiques de lluita contra la violència de gènere, després d'un any de mandat. La moció reclama que es convoqui amb urgència la comissió de seguiment del Primer Pacte Valencià contra la Violència de Gènere, per tal de reprendre els treballs iniciats pel govern anterior, així com l'aprovació d'un conjunt de mesures consensuades amb els moviments feministes i els grups parlamentaris.

Un altre dels punts destacats del text critica que la Generalitat hagi substituït els protocols de violència de gènere per altres sobre violència intrafamiliar en els cossos policials de proximitat, com ara les policies locals, que juguen un paper clau en el seguiment de les víctimes. A més, s’insta la Generalitat a donar més importància a la prevenció en les seves licitacions públiques.

Finalment, el secretari general del PSPV de Riba-roja de Túria, Robert Raga, ha manifestat la seva preocupació pel "retrocés visible" en la gestió del govern valencià en matèria de violència de gènere, i ha reclamat una "unió de tots els partits per a combatre aquesta xacra social".

És una necessària reclamació perqué cada nova víctima ens recorda el fracàs de la societat en protegir les dones i la urgència d'actuar per posar fi a aquesta tragèdia.

  



Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon NotaLegal