Riba-roja aprova un pla de gestió ètica de les colònies felines amb la figura d’un mediador per a evitar conflictes Riba-roja aprova un pla de gestió ètica de les colònies felines amb la figura d’un mediador per a evitar conflictes
Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Riba-roja aprova un pla de gestió ètica de les colònies felines amb la figura d’un mediador per a evitar conflictes

L'Ajuntament de Riba-roja de Túria ha aprovat el Pla de Gestió Ètica de les colònies felines, que inclou la implantació de la figura d'un mediador per a previndre conflictes entre els gestors de les colònies de gats i els veïns de les zones properes. El pla, impulsat pel govern local del PSPV, ha sigut recolzat per Esquerra Unida-Podem i Compromís, mentre que el Partit Popular i Vox s'han abstingut, segons ha informat el consistori en un comunicat.

Aquest projecte busca oferir solucions als problemes derivats de la presència de colònies felines en el municipi, amb l'objectiu de millorar la qualitat de vida, disminuir l'impacte sobre la fauna autòctona i reduir els riscos per a la salut pública. Des de l'Ajuntament han assenyalat que la gestió ètica implica garantir el respecte i benestar dels animals, així com la formació del personal responsable de la seua cura.

El pla també contempla l'elaboració d'un cens de gats de carrer, un protocol per a traslladar colònies en cas necessari, el foment de l’adopció de gats sociables, i la creació d'una xarxa de cases d'acollida i col·laboradors per a una gestió integral de les colònies. A més, s'establiran punts d'alimentació controlats i es desenvoluparan els protocols necessaris per a coordinar els diferents agents implicats en garantir el benestar dels felins.

Segons hem pogut conéixer en Crònica, el pla també preveu mesures per a garantir la neteja i desinfecció en les zones afectades, ja que la mala gestió de les restes de menjar ha sigut una de les causes de conflicte entre veïns i gestors. Es regularà l’alimentació per part dels col·laboradors adherits al pla, evitant així la intervenció de persones que no siguen part del programa.

A nivell sanitari, es prioritzarà la desparasitació i la prevenció de malalties, incloent un pla de contingència contra la ràbia, l’eutanàsia de manera controlada i l’esterilització dels felins a través de centres veterinaris col·laboradors. També s'establiran mesures per a la retirada d'animals morts i l'adopció de gats sociabilitzats.

Finalment, el Pla de Gestió Ètica de les colònies felines inclou la formació específica de la policia local en matèria de benestar animal i protocols, així com campanyes informatives per a conscienciar la ciutadania sobre el tema amb una freqüència mínima anual.

L'alcalde de Riba-roja de Túria, Robert Raga, ha subratllat la importància d'aquest pla per a garantir el benestar dels felins, al mateix temps que es minimitzen els conflictes amb els veïns.

   

Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon NotaLegal