Riba-roja acull el I Trofeu 'Elisa Tarazona' de Pilota Valenciana Femenina en el Trinquet El Rullo Riba-roja acull el I Trofeu 'Elisa Tarazona' de Pilota Valenciana Femenina en el Trinquet El Rullo
Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Riba-roja acull el I Trofeu 'Elisa Tarazona' de Pilota Valenciana Femenina en el Trinquet El Rullo

#pilotavalenciana #femeniRibaRoja

L'Ajuntament de Riba-roja de Túria organitzarà el pròxim dimecres, 11 de setembre, l'I Trofeu 'Elisa Tarazona' de pilota valenciana femenina, en col·laboració amb la Federació de Pilota Valenciana i l'empresa Hidraqua. L'esdeveniment tindrà lloc en el Trinquet Municipal El Rullo i suposa un homenatge a Elisa Tarazona, la primera dona pilotari de la localitat que va destacar en la modalitat d'escala i corda durant els anys 70.

Tarazona, filla i néta de trinqueters del municipi, va marcar un punt d'inflexió en aquest esport tradicional valencià, sent una de les primeres dones a competir-hi. Va créixer jugant a pilota valenciana en el trinquet del seu avi, una passió que compartia amb el seu germà. Actualment, després d'haver abandonat la pràctica esportiva fa molts anys per a dedicar-se a la medicina, és metge especialista en Medicina Familiar i Comunitària i CEO del Grup Ribera Salud.

Segons la informació proporcionada per Crònica, l'I Trofeu 'Elisa Tarazona' reunirà algunes de les millors jugadores de la modalitat de raspall. Les semifinals es jugaran el mateix dia 11 a partir de les 17.00 hores, en què Ana i Anabel s'enfrontaran a Natalia, Mar i Marina. La segona semifinal tindrà lloc a les 18.00 hores entre Clara, Myriam i Júlia contra Aina, Amparo i Isabel. La final es disputarà el diumenge 15 de setembre.

Aquest torneig forma part d'un conveni signat el passat 17 d'abril entre l'Ajuntament de Riba-roja i la Federació de Pilota Valenciana, que preveu la celebració de més de 30 partides anuals en 24 jornades diferents. Entre les competicions previstes figuren la final de la Lliga CaixaBank d'Escala i Corda Pro2, la semifinal de la Copa Caixa Popular Pro Raspall Femení i altres partides destacades.

De cara a la clausura del torneig, el mateix 11 de setembre a les 19.00 hores es jugarà una partida masculina entre Diego i Carlos contra Mario i Bueno. El 15 de setembre, després de la final femenina de raspall, s'enfrontaran en la Copa Pro1 Caixa Popular Marc i Hilari contra De la Vega i Conillet.

L'alcalde de Riba-roja, Robert Raga, ha destacat l'auge de la pilota valenciana femenina i ha expressat el suport constant del municipi a la integració de les dones en aquest esport: "Sempre potenciarem la incorporació de la dona a la competició esportiva, com fem en les partides del 9 d'Octubre i ara amb aquest trofeu que reconeix la trajectòria d'Elisa Tarazona, una pionera en la pilota valenciana".

Trinquet Municipal El Rullo

El Trinquet El Rullo, que va ser inaugurat el 6 d'octubre de 2023 després d'una profunda rehabilitació, és una infraestructura pionera a la Comunitat Valenciana. Una de les seues novetats és la instal·lació d'una coberta retràctil, que permet jugar tant a l'aire lliure com cobert, segons les condicions meteorològiques. A més, la pista ha estat ampliada fins als 50 metres, seguint la normativa de la Federació de Pilota Valenciana.

El trinquet es va construir inicialment en 1946, però ja hi ha registres de l'existència d'aquesta instal·lació a Riba-roja des de 1911. La rehabilitació ha mantingut l'essència de l'arquitectura tradicional de la localitat, especialment en dos de les tres plantes. A la planta baixa es troben l'accés, la cafeteria i els lavabos, mentre que la primera planta compta amb dos vestuaris, i la segona disposa d'una sala multiusos, un despatx i un bany.

  


Crónica CT
* ho pots llegir perquè som Creative Commons
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon NotaLegal