Promoció del Pensament Crític en Xarxes Socials: La Nova Campanya de la UPCCA Camp de Túria Promoció del Pensament Crític en Xarxes Socials: La Nova Campanya de la UPCCA Camp de Túria
Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Promoció del Pensament Crític en Xarxes Socials: La Nova Campanya de la UPCCA Camp de Túria

En el marc de la campanya "12 mesos, 12 lemes", la Unitat de Prevenció Comunitària en Conductes Addictives (UPCCA) del Camp de Túria ha llançat una nova iniciativa per al mes de setembre, amb l'objectiu de fomentar el pensament crític envers el contingut que consumim en les xarxes socials.

En els últims anys, els influencers han adquirit una gran rellevància, convertint-se en referents per a moltes persones, especialment entre el públic més jove. A través d'una aparent proximitat i autenticitat en les seues publicacions, aquests creadors de contingut sovint donen la impressió de viure una vida ideal, que pot ser percebut com completament real pels seus seguidors. No obstant això, la realitat que es mostra en aquestes plataformes dista molt de ser completa o fidel. Cal recordar que darrere de cada publicació hi ha sovint interessos comercials, acords publicitaris, i en ocasions, recursos costosos com tractaments de bellesa, cirurgia estètica o fins i tot l'ús d'esteroides.

Tot i que la societat actual intenta promoure valors com l'acceptació personal i l'amor propi, les xarxes socials continuen propagant uns estereotips de bellesa que resulten inassolibles per a la majoria. Aquest fet es fa evident en els comentaris que sovint critiquen aquelles persones que no s'ajusten a aquests estàndards, creant un entorn que pot ser nociu per a molts joves. Els missatges subliminals de perfecció i èxit difosos a través d'aquestes plataformes poden provocar seriosos problemes de salut mental, com trastorns de la conducta alimentària, una obsessió desmesurada per la imatge corporal i una dependència emocional dels "likes" com a forma de validació.

Davant d'aquesta realitat, la UPCCA Camp de Túria fa una crida a la reflexió col·lectiva i individual, invitant a la ciutadania a qüestionar els continguts que consumeixen i a evitar la comparació amb figures públiques que sovint mostren una realitat parcial o distorsionada. La pregunta que ens hem de plantejar és clara: quin valor real tenen els "likes" en la nostra autoestima i percepció personal?

Amb aquest nou lema, la UPCCA continua el seu compromís d'educar i sensibilitzar sobre els riscos associats a l'ús irresponsable de les xarxes socials, promovent alhora una mirada crítica i informada per part dels usuaris, especialment els més joves.

 


Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon NotaLegal