Olocau reforça els llaços culturals amb la Universitat de València en una jornada dedicada a la cultura maia Olocau reforça els llaços culturals amb la Universitat de València en una jornada dedicada a la cultura maia
Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Olocau reforça els llaços culturals amb la Universitat de València en una jornada dedicada a la cultura maia


#Olocau #CulturaMaia #UniversitatValencia

Olocau va celebrar una jornada d'intercanvi cultural amb la presència d'experts en cultura maia de la Universitat de València, qui van participar en una taula redona sobre el llegat de Teobert Maler. L’esdeveniment va incloure una visita a la Casa de la Senyoria i va finalitzar amb un gest de cortesia per part de l'Ajuntament d'Olocau.

Olocau continua enfortint els seus vincles culturals amb la Universitat de València (UV) després d'acollir una vesprada dedicada a la cultura maia. Un grup d'experts, format per Gaspar Muñoz de la Universitat Politècnica de València i les professores Cristina Vidal, Marisa Vázquez i Núria Feliu de la UV, va participar en la taula redona titulada ‘Revisitant el llegat de Teobert Maler en terres maies’.

Durant la sessió, que va tindre lloc a la sala de l'Aljub de la Torre de Pardines, es va posar en relleu la importància de l’arquitecte i fotògraf Teobert Maler en la investigació de les antigues ciutats maies. La jornada es va emmarcar dins de l'exposició ‘Espais Sagrats. El redescobriment de les ciutats maies al segle XIX: Teobert Maler a la Península de Yucatán’, i els especialistes van fer una anàlisi detallada sobre les troballes de Maler i la seua contribució al coneixement arqueològic de la civilització maia a la península de Yucatán.

A l'acte van assistir, a més, diverses autoritats com la delegada de la rectora de la UV per al programa Universitat-Societat, María Dolores Pitarch, i representants de l'Ajuntament d’Olocau, entre els quals destacaven la regidora d’Educació, Cultura i Joventut, Desa Vilaplana, i l'alcalde, Antonio Ropero. Després de la taula redona, Ropero va guiar els experts per la Casa de la Senyoria, un dels edificis més representatius del patrimoni històric d'Olocau, oferint-los una visita personalitzada.

La jornada va concloure amb l’entrega d’un obsequi per part de l’Ajuntament, consistent en unes botelles del vi local ‘Huella de Nauiba’, com a mostra d’agraïment cap als experts. Segons declaracions de l’alcalde Antonio Ropero, "aquest esdeveniment reforça la relació cultural amb la UV i reafirma el compromís mutu per la promoció del patrimoni cultural".

   



Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon NotaLegal