Nou avís de Aemet per al dimecres: fortíssims xàfecs en el litoral de Castelló i València Nou avís de Aemet per al dimecres: fortíssims xàfecs en el litoral de Castelló i València
Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Nou avís de Aemet per al dimecres: fortíssims xàfecs en el litoral de Castelló i València


Segons hem pogut conéixer en Crònica, l'Agència Estatal de Meteorologia (Aemet) ha emés un avís taronja per a aquest dimecres a la Comunitat Valenciana a causa de xàfecs molt intensos que podrien afectar el litoral de Castelló i València. Aquesta alerta estarà vigent des de la mitjanit fins a les 11.59 hores, amb una previsió de precipitacions que podrien arribar als 40 mm en només una hora.

D'acord a la informació que tenim en Crònica, també s'ha decretat l'avís groc a l'interior nord de València, on s'esperen acumulacions de fins a 30 mm per hora entre les 00.00 i les 17.59 hores. A més, el mateix avís groc afecta l'interior sud de València i l'interior de Castelló, amb previsions de 20 mm de pluja per hora en el mateix interval de temps.

Pel que fa al litoral nord i l'interior d'Alacant, l'alerta groga estarà activa entre les 12.00 i les 23.59 hores del mateix dimecres, amb possibilitat de precipitacions que podrien aconseguir els 20 mm en una hora. Paral·lelament, el risc de tempestes amb probabilitat de granís afecta Castelló i València, així com el litoral nord i l'interior d'Alacant, també en nivell groc.

En la jornada del dimarts, ja es va activar l'alerta taronja per pluges i tempestes a la província de València, mentre que el litoral de Castelló i el litoral nord d'Alacant també van estar en alerta per pluges. El Centre de Coordinació d'Emergències de la Generalitat va informar d'alerta groga per pluges i tempestes a l'interior de Castelló i l'interior nord d'Alacant.

Les fortes pluges d'ahir van requerir la intervenció dels bombers en diverses ocasions, destacant tres serveis a càrrec dels bombers de la Diputació de Castelló i sis incidències relacionades amb embornals a la zona d'Elx, mentre que en la ciutat de València no es van registrar serveis d'urgència.

Durant el matí, diversos focus de tempestes es van localitzar en zones com els Ports, amb moviment cap al nord, i en la mar, amb un fenomen significatiu a Tabarca que va tocar terra a Santa Pola. L'aeroport d'Alacant-Elx va reportar una tempesta amb vent fluix i visibilitat horitzontal de 4 quilòmetres, i es va registrar una notable activitat elèctrica en el litoral i prelitoral de Castelló i en la mar davant la costa.

A Alacant, les tempestes en la mar que van tocar terra van deixar xàfecs intensos en el litoral, amb registres més dèbils en les zones interiors. Els valors de precipitació van incloure 14,5 mm a l'aeroport, 10,6 mm a Sant Gabriel i 0,2 mm a Ciutat Jardí.

A Castelló, les tempestes van ser intenses tant en el mar com en el litoral i prelitoral, amb una significativa activitat de llamps. En Almenara es van acumular 39 litres per metre quadrat en menys d'una hora. Les precipitacions es van traslladar gradualment d'Alacant cap al límit entre València i Castelló, on la intensitat va ser molt forta, amb acumulats de més de 30 litres per metre quadrat en menys d'una hora.

Entre les 11.00 i les 15.00 hores, les pluges van assolir 51,6 mm a l'Alcora, 39,6 mm a la Salzadella, 38,8 mm a Almenara i 36,8 mm a la Pobla de Benifassà, totes elles a la província de Castelló. A la vesprada, les tempestes van augmentar en intensitat al sud de València, en la Vall d'Albaida i la Safor, i al nord d'Alacant, en la muntanya de la Marina, on un sistema convectiu va provocar precipitacions molt fortes, granís i nombrosos llamps.

Aquest panorama meteorològic posa en relleu la necessitat de precaució davant fenòmens adversos que poden afectar les nostres comarques.

 


Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon NotaLegal