L'ONU alerta de l'empitjorament 'catastròfic' de la crisi humanitària a Gaza L'ONU alerta de l'empitjorament 'catastròfic' de la crisi humanitària a Gaza
Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

L'ONU alerta de l'empitjorament 'catastròfic' de la crisi humanitària a Gaza

  

L'ONU adverteix sobre la greu crisi humanitària a Gaza a causa de l'ofensiva militar israeliana

L'Organització de les Nacions Unides (ONU) ha emés un avís sobre la situació humanitària crítica a la Franja de Gaza, on les condicions actuals estan dificultant greument les operacions dels organismes humanitaris. La crisi, qualificada per l'ONU com a "més que catastròfica", es produeix després de mesos d'ofensiva militar israeliana iniciada en resposta als atacs del 7 d'octubre per part del Moviment de Resistència Islàmica (Hamàs) i altres faccions palestines.

L'Oficina de Coordinació d'Assumptes Humanitaris de l'ONU (OCHA) ha remarcat que, malgrat els esforços internacionals, la situació no para de deteriorar-se. Encara que s'han aconseguit avanços puntuals, com ara l'inici d'una campanya de vacunació contra la poliomielitis i la reactivació parcial dels serveis sanitaris, la magnitud de la crisi sobrepassa les capacitats d'ajuda humanitària.

Entre les actuacions recents, s'inclouen la distribució de 450.000 menjars cuinats a finals d'agost i 700.000 a principis de juliol. No obstant això, aquestes xifres resulten insuficients davant l'augment de la demanda, agreujat per les evacuacions massives ordenades per les forces israelianes, que han forçat el tancament o reubicació de 70 cuines comunitàries, dificultant encara més la distribució d'aliments. Segons les estimacions, més d'un milió de persones no van rebre cap ració alimentària al sud i centre de Gaza durant el mes d'agost.

La capacitat de resposta humanitària està limitada per factors com la destrucció d'infraestructures, les restriccions d'accés i les elevades temperatures, que han generat una escassetat alarmant de productes bàsics i estan posant en risc els subministraments. L'ONU ha advertit que aquesta situació podria agreujar la inseguretat alimentària i augmentar els nivells de desnutrició si no es prenen mesures immediates.

A més dels problemes alimentaris, la crisi sanitària s'intensifica amb la degradació de les infraestructures mèdiques. De cara a l'imminent temporada d'hivern, la situació podria empitjorar, especialment per a les persones més vulnerables.

De la mateixa manera, les hostilitats continuen des de l'inici de l'ofensiva israeliana després dels atacs del 7 d'octubre, que van provocar la mort de 1.200 persones i el segrest de 250 més. Fins ara, les autoritats de Gaza, controlades per Hamàs, han informat de més de 40.900 morts a la regió, mentre que a Cisjordània i Jerusalem Est s'han comptabilitzat 690 víctimes.

Segons hem pogut conéixer en Crònica, la magnitud de la crisi humanitària a Gaza ha sobrepassat les capacitats de les organitzacions humanitàries, que s'enfronten a obstacles enormes per a proporcionar l'ajuda necessària.



Crónica CT
* ho pots llegir perquè som Creative Commons

Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon NotaLegal