La Plataforma Gonzalo Anaya alerta sobre retallades i desviament de recursos en l’educació pública La Plataforma Gonzalo Anaya alerta sobre retallades i desviament de recursos en l’educació pública
Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

La Plataforma Gonzalo Anaya alerta sobre retallades i desviament de recursos en l’educació pública

 #EducaciónPública #RetalladesEducació #GonzaloAnaya

La Confederació d’AMPA Gonzalo Anaya, liderada pel seu president, Rubén Pacheco, ha denunciat les retallades en l'educació pública i el desviament de recursos cap als centres concertats, coincidint amb l’inici del nou curs escolar. Sota el lema “Protegim l’educació pública”, la plataforma ha destacat diverses problemàtiques que, segons manifesten, comprometen la qualitat educativa en la Comunitat Valenciana.

Suspensió del Pla Edificant i crítiques a la llei de llibertat educativa

Segons la plataforma, la paralització del Pla Edificant, dissenyat per la Generalitat per a construir nous centres educatius, ha suposat una pèrdua d’inversions valorada en 160 milions d’euros. Pacheco ha declarat que, tot i ser un pla susceptible de millores, "eliminar-lo és una decisió greu". Així mateix, la Confederació critica la llei de llibertat educativa impulsada per la Generalitat, afirmant que promou la segregació i massificació de l’alumnat, a més de suposar un atac a l’educació pública i afavorir el districte únic.

Exigències de la plataforma

Davant d'esta situació, la Confederació Gonzalo Anaya ha presentat diverses demandes, incloent-hi l’augment d’inversions en infraestructures, la paralització de la segregació escolar i l’eliminació dels concerts educatius. També reclamen estabilitat en les plantilles docents, una educació pública i gratuïta per als xiquets de 0 a 3 anys, i un pla efectiu de salut mental per a l’alumnat. "Encara no tenim informació sobre la infermera escolar", ha assenyalat Pacheco, subratllant la manca d’accions malgrat les promeses fetes.

Defensa de l'ensenyament en valencià

La llei de llibertat educativa ha provocat crítiques addicionals per la seua repercussió en l’ensenyament del valencià. Segons la Confederació, la llei suposa un "menyspreu" cap a la llengua, ja que permet que determinats territoris queden exempts del seu aprenentatge. "No podem acceptar una llei que elimina el valencià en alguns centres", ha declarat Pacheco.

Inestabilitat en el professorat

Finalment, la plataforma ha expressat la seua preocupació per la manca de professorat. Tot i l’anunci d’un augment de 1.200 professors, la xifra original era de 1.900, fet que ha generat inseguretat tant entre docents com famílies.

La Confederació demana a la Generalitat la retirada de les retallades i l'obertura d'un diàleg efectiu amb les comunitats educatives per a millorar la situació del sistema educatiu valencià.


Crónica CT
* ho pots llegir perquè som Creative Commons
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon NotaLegal