La Generalitat millora la qualitat acústica en l'enllaç de la CV-35 amb la CV-25, pròxim al col·legi El Prat de Llíria La Generalitat millora la qualitat acústica en l'enllaç de la CV-35 amb la CV-25, pròxim al col·legi El Prat de Llíria
Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

La Generalitat millora la qualitat acústica en l'enllaç de la CV-35 amb la CV-25, pròxim al col·legi El Prat de Llíria


La Generalitat ha dut a terme una actuació significativa per millorar la qualitat acústica en l'enllaç de la CV-35 (València-Llíria-Aras de los Olmos) amb la CV-25, en les proximitats del col·legi El Prat de Llíria, com a part de la seua estratègia de reforç de la seguretat viària en les carreteres de la Comunitat Valenciana. Aquesta intervenció s'ha centrat en la reducció del soroll ambiental i la millora de la seguretat dels usuaris de la carretera, amb una inversió total de 92.000 euros.

L'actuació, finançada pel contracte del concessionari de la CV-35, ha inclòs la repavimentació de 14.100 metres quadrats de vials, un procés que ha suposat una setmana de treball. S'ha utilitzat un material asfàltic amb propietats fonoreductores, especialment adequat per a espais pròxims a edificis educatius o sanitaris. Este tipus de paviment ha sigut clau per a millorar l'entorn d'un centre escolar com el col·legi El Prat, on la reducció del soroll és fonamental per garantir la tranquil·litat i el benestar de l'alumnat i el personal.

Segons la directora general d'Infraestructures i Projectes Urbans, María José Martínez Ruzafa, les obres han tingut un doble objectiu: “Millorar i renovar els vials de l'enllaç de Llíria Nord a la CV-35, augmentant així el confort i la seguretat per als usuaris de la via, i reduir els nivells de soroll en un entorn d'ús educatiu i residencial”. Aquestes millores s'han vist reflectides no sols en la pavimentació, sinó també en la renovació de la senyalització, tant horitzontal com vertical.

L'ús de 675 tones d'asfalt especial ha sigut una part crucial d'aquesta actuació. Este material proporciona confort, seguretat i durabilitat, i està especialment dissenyat per reduir el soroll produït pel contacte dels neumàtics amb la superfície del paviment. La capa de rodadura, que és la part de l'asfalt en contacte directe amb els vehicles, ha jugat un paper fonamental en la disminució d'aquest soroll, millorant així la qualitat de vida en les zones pròximes.

Un asfalt adaptat a la proximitat d'un centre escolar

La proximitat al col·legi El Prat ha sigut un factor determinant a l'hora de seleccionar el material asfàltic per a aquesta intervenció. La composició de l'asfalt, que inclou una major quantitat de betum que embolica els àrids i l'addició de fibres orgàniques d'alta qualitat obtingudes a partir de matèries primeres vegetals (pellets de cel·lulosa), permet una absorció del soroll, reduint així la projecció acústica cap a l'exterior.

A més a més, l'obra ha sigut completada amb la modernització de la senyalització vial, incloent un nou límit de velocitat de 50 quilòmetres per hora en les proximitats del col·legi per garantir la seguretat dels escolars. Això, junt amb la instal·lació de senyals que reforcen l’avís de la presència de xiquets i xiquetes, contribueix a fer més segur l’entorn viari immediat al centre educatiu.

Amb aquesta intervenció, la Generalitat reafirma el seu compromís amb la seguretat viària i la protecció dels entorns escolars, assegurant que tant la infraestructura com les mesures aplicades responen a les necessitats de confort i seguretat de la ciutadania.



Crónica CT
* ho pots llegir perquè som Creative Commons
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon NotaLegal