La Fe incorpora la cirurgia làser guiada per ressonància magnètica per tractar tumors cerebrals malignes La Fe incorpora la cirurgia làser guiada per ressonància magnètica per tractar tumors cerebrals malignes
Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

La Fe incorpora la cirurgia làser guiada per ressonància magnètica per tractar tumors cerebrals malignes


El Hospital Universitari i Politècnic La Fe ha dut a terme per primera vegada en la Comunitat Valenciana cirurgies làser guiades per ressonància magnètica a tres pacients amb glioblastomes o metàstasis cerebrals, convertint-se així en un dels primers hospitals públics d'Espanya a utilitzar aquesta tecnologia. Juntament amb l'Hospital del Mar, són pioners en la introducció de l'ablació tèrmica per a aquestes patologies.

Segons hem conegut a Crònica, aquestes intervencions, que impliquen l'ús de la tècnica de teràpia tèrmica intersticial amb làser (LITT), estan indicades per a tumors cerebrals malignes que no responen als tractaments convencionals ni poden ser abordats amb cirurgia oberta. "Es tracta d'una tècnica que també s'usa en pacients amb epilèpsia refractària, quan les crisis convulsives persisteixen malgrat el tractament farmacològic", ha detallat el cap de secció de Neurocirurgia de La Fe, Antonio Gutiérrez.

Per part seua, el director de l'àrea clínica d'Imatge Mèdica de La Fe, Luis Martí Bonmatí, ha explicat que aquesta intervenció es realitza amb una mínima invasió, amb una petita incisió per introduir una sonda làser al cervell i destruir el teixit afectat. "La ressonància magnètica en temps real permet localitzar el tumor i ajustar la temperatura del làser per destruir-lo sense danyar teixit sa", ha remarcat Martí Bonmatí.

A més, el neurocirurgià ha destacat que la precisió d'aquesta tècnica permet preservar les àrees funcionals del cervell, garantint que no es perjudiquen habilitats motores, visuals o lingüístiques. La intervenció és breu, amb una duració aproximada d'una hora, i només requereix una nit d'hospitalització, sense necessitat de cures intensives.

Finalment, el gerent del departament de salut de La Fe, José Luis Poveda, ha subratllat "la importància de comptar amb un equip mèdic altament especialitzat en aquesta tècnica, la qual cosa garanteix un tractament innovador i segur".


Crónica CT
* ho pots llegir perquè som Creative Commons
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon NotaLegal