¿Existeixen punts negres de violència de gènere a Bétera? ¿Existeixen punts negres de violència de gènere a Bétera?
Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

¿Existeixen punts negres de violència de gènere a Bétera?

Per a dur a terme un estudi, iniciat el 2023, es va obrir un procés participatiu durant els mesos d'agost a octubre, convidant la ciutadania i les associacions a col·laborar per a localitzar aquests punts i desenvolupar un pla d'acció eficaç per a abordar-los ràpidament. La regidora de Dona i Igualtat, Marisa Martínez, ha destacat que “eixos punts negres són llocs en els quals, per la falta de llum, escassa visibilitat o altres raons, tenen més risc que es produïsquen casos d'assetjament, agressió o de violència”.

Segons s'ha informat, l'Ajuntament de Bétera ha dut a terme un Estudi Municipal per a identificar punts negres al municipi amb perspectiva de gènere, a través de la regidoria de Dona i Igualtat i en col·laboració amb la regidoria de Seguretat Ciutadana. Aquest estudi, finançat pels fons del Pacte d'Estat contra la Violència de Gènere, té com a objectiu determinar l'existència d'aquests punts i establir la seua ubicació, a més d'explorar l'opinió ciutadana en matèria de violència de gènere i altres violències masclistes.

Segons l'alcaldessa de Bétera, Elia Verdevío, “amb aquest estudi millorarem la seguretat de les dones en el nostre municipi. Conéixer els llocs concrets ens permet optimitzar els entorns i activar tots els recursos disponibles per a millorar-los”. La percepció general dels veïns i veïnes que han participat en l'elaboració de l'estudi és que Bétera és segura en un 70%, però l'estudi també ha identificat diverses àrees que requereixen atenció addicional.

Per a dur a terme l'estudi, iniciat el 2023, es va obrir un procés participatiu durant els mesos d'agost a octubre, convidant la ciutadania i les associacions a col·laborar per a localitzar aquests punts i desenvolupar un pla d'acció eficaç per a abordar-los ràpidament. La regidora de Dona i Igualtat, Marisa Martínez, ha destacat que “eixos punts negres són llocs en els quals, per la falta de llum, escassa visibilitat o altres raons, tenen més risc que es produïsquen casos d'assetjament, agressió o de violència”.

Com a resposta immediata a les conclusions de l'estudi, la Policia Local de Bétera ja ha intensificat la seua vigilància en aquestes àrees. A més, s'han implementat mesures de seguretat, com la instal·lació de càmeres de vigilància i l'augment de la il·luminació en alguns punts crítics.

Tot i que l'estudi revela una percepció majoritàriament positiva sobre la seguretat al municipi, les dades subratllen la importància de continuar treballant per a una societat justa i igualitària, on tots els veïns i veïnes se senten segurs, independentment de l'hora a la qual transiten per aquestes zones.

Recursos municipals per a fer front a la violència de gènere

L'estudi també detalla els recursos disponibles per a les dones que s'enfronten a la violència de gènere i altres formes de violència masclista. Entre ells, es troben el servei d'Atenció Municipal Directa a la Dona, amb un telèfon d'atenció gestionat per una psicòloga municipal, i l'Equip Dona (EMUBE) de la Policia Local, un equip especialitzat que treballa estretament amb els Serveis Socials i el Centre de Salut per a oferir suport integral.

Comentaris a les xarxes socials i casos recents

Malgrat les mesures implementades, alguns veïns han expressat opinions diverses a les xarxes socials. Algunes persones consideren que caldria intensificar encara més la vigilància i els recursos destinats a la seguretat, mentre que altres valoren positivament els esforços fets fins ara. Aquestes reaccions reflecteixen la complexitat del tema i la necessitat d'un diàleg obert i constant entre les autoritats i la comunitat per a millorar contínuament les polítiques de seguretat al municipi.

A més, el cas recentment conegut del futbolista Rafa Mir, implicat en una presumpta agressió a la urbanització Torre en Conill de Bétera, ha posat en relleu subratlla la importància de continuar reforçant les mesures de seguretat i prevenció en el municipi, tal vegada sensibilitza més a la ciutadania, si bé aquest últim cas sembla que va tindre lloc en el seu domicili, no evita que l'estudi haja d'estendre's també a la forma de detecció de casos particulars que solen donar-se en zones privades.

 


Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon NotaLegal