El PSPV reclama al Consell la millora de les condicions laborals del 112 i la integració del personal al treball de la Generalitat El PSPV reclama al Consell la millora de les condicions laborals del 112 i la integració del personal al treball de la Generalitat
Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

El PSPV reclama al Consell la millora de les condicions laborals del 112 i la integració del personal al treball de la Generalitat

Andújar denuncia que cada operador "gestiona de 150 a 200 telefonades diàries, que han de ser contestades en menys de 10 segons"

La portaveu de Justícia del PSPV-PSOE a les Corts Valencianes, Alicia Andújar, ha reclamat al Consell, presidit per Carlos Mazón, que millore les condicions laborals de la plantilla del servei d'emergències 112 i que estudie les opcions per a incorporar aquest personal al treball de la Generalitat Valenciana. Aquesta demanda es basa en la "situació límit" que, segons Andújar, estan patint els operadors del servei d'emergències, ja que cada treballador gestiona entre 150 i 200 telefonades diàries, que han de ser ateses en un temps inferior a 10 segons.

Segons ha explicat Andújar, la situació s'ha agreujat aquest estiu per la "falta de personal i de reforços" al servei del 112, la qual cosa considera "una nova mostra de la deixadesa del Consell en matèria d'emergències". A més, ha assenyalat que, malgrat atendre més de 11.000 telefonades diàries, l'empresa encarregada de gestionar el servei, Ilunion Emergencias S.A., no ha contractat més professionals, fent que les absències es cobreixen amb hores extres o modificacions dels torns existents.

La diputada socialista ha destacat que la "saturació del personal ha sigut evident durant el mes de juliol passat", generant un índex d'absentisme que arriba al 20% del total d'empleats. Aquest absentisme es deu, segons ella, a baixes de llarga durada o excedències que no s'han cobert.

Alicia Andújar ha criticat la manca de resposta per part de Carlos Mazón i la consellera de Justícia, Salomé Pradas, davant d'aquestes "condicions laborals insostenibles", i ha lamentat el que considera un "abandonament" d'un servei bàsic per a la ciutadania. A més, ha subratllat la "urgència" de proporcionar als treballadors un conveni col·lectiu que reflectisca realment les funcions que exerceixen, ja que l'actual conveni de 'contact center' o telemàrqueting no ho fa. Així es podria dignificar la labor essencial de la gestió d'emergències, que inclou la recepció de la crida i l'obtenció de la informació necessària per activar els recursos adequats i oferir una resposta efectiva.

En definitiva, el PSPV-PSOE reclama una acció immediata per millorar les condicions laborals dels treballadors del 112 i garantir un servei d'emergències de qualitat per a tota la ciutadania.

Crónica CT
* ho pots llegir perquè som Creative Commons
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon NotaLegal