Almenys 40 morts palestins en un bombardeig israelià en una zona humanitària al sud de Gaza Almenys 40 morts palestins en un bombardeig israelià en una zona humanitària al sud de Gaza
Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Almenys 40 morts palestins en un bombardeig israelià en una zona humanitària al sud de Gaza


 #Gaza #BombardeigIsrael

Almenys 40 palestins han mort i uns altres 60 han resultat ferits en un bombardeig israelià sobre una àrea considerada "humanitària" al sud de la Franja de Gaza, segons ha confirmat la Defensa Civil gazatí. L'atac s'ha produït a Al Mauasi, on nombroses famílies desplaçades vivien en tendes de campanya. Moltes de les víctimes continuen desaparegudes, sepultades sota els enderrocs generats per l'impacte de míssils que han provocat cràters de fins a deu metres de profunditat.

Segons la Defensa Civil de Gaza, la situació és crítica, ja que no disposen dels mitjans adequats per a rescatar les persones atrapades. En una declaració, han descrit l'atac com "una massacre", afirmant que "famílies senceres han desaparegut baix l'arena" a causa de la potència dels projectils.

Les autoritats gazatines han condemnat el bombardeig, advertint que el nombre de víctimes podria augmentar en les pròximes hores. Han destacat, a més, que l'atac ocorre en un moment de col·lapse del sistema sanitari a la regió, amb hospitals fora de servici. Segons hem pogut conéixer en Crònica, la falta de recursos mèdics agreuja la crisi humanitària que ja afecta tota la Franja de Gaza.

Respostes i acusacions creuades

L'Exèrcit israelià ha defensat el bombardeig, indicant que l'objectiu eren alts càrrecs de Hamàs que operaven des d'un complex ocult dins de la zona humanitària a prop de Jan Yunis. Entre els abatut per l'atac, Israel ha identificat figures com Samer Ismail Jader abú Daqa, líder d'una força militar de Hamàs; Osama Tabash, responsable d'intel·ligència; i Aiman Mabú, altre destacat membre del grup.

Les Forces de Defensa d'Israel (FDI) han argumentat que estes persones estaven implicades en la planificació dels atacs del passat 7 d'octubre, quan Hamàs va atacar Israel, provocant la mort de prop de 1.200 persones i el segrest d'altres 250. Israel manté que l'operació es va basar en informació d'intel·ligència precisa, que indicava la presència d'estos sospitosos en la zona.

Hamàs, per la seua part, ha qualificat les declaracions israelianes de "mentides descarades", negant que hi haguera membres del seu grup en la zona afectada i denunciant que Israel utilitza estes acusacions per a justificar atacs indiscriminats contra civils.

Un conflicte en augment

Este incident s'inscriu dins de l'ofensiva que Israel va llançar contra la Franja de Gaza en resposta als atacs de principis d'octubre. Des de llavors, més de 41.000 palestins han perdut la vida en Gaza, mentre que altres 690 han sigut assassinats en Cisjordània i Jerusalem Est, segons fonts oficials.

De moment, la comunitat internacional ha mostrat preocupació per l'escalada de la violència, però les accions diplomàtiques per a detindre el conflicte han resultat insuficients.


Crónica CT
* ho pots llegir perquè som Creative Commons
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon NotaLegal