Vilamarxant rep una subvenció de la Diputació per a millorar el cicle integral de l’aigua Vilamarxant rep una subvenció de la Diputació per a millorar el cicle integral de l’aigua
Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Vilamarxant rep una subvenció de la Diputació per a millorar el cicle integral de l’aigua


L'Ajuntament de Vilamarxant ha obtingut una subvenció de la Diputació de València, en el marc del programa Reacciona 2022, amb l'objectiu de millorar el cicle integral de l'aigua en el municipi. Aquesta ajuda econòmica, gestionada per la regidoria de Serveis, encapçalada per Gabriel Castellano, permetrà dur a terme diverses actuacions per a optimitzar el sistema de proveïment d’aigua potable a la localitat.

Les intervencions previstes inclouen la instal·lació de sis comptadors sectorials equipats amb dataloggers, els quals tindran la funció de registrar tant el cabal com la pressió de l'aigua en punts estratègics de la xarxa. A més, es procedirà a la col·locació de quatre analitzadors de clor en continu, la qual cosa contribuirà a un monitoratge constant de la qualitat de l'aigua subministrada.

La inversió total necessària per a executar aquestes actuacions ascendeix a 122.687,65 euros, dels quals la Diputació de València finançarà 70.000 euros.

El regidor Gabriel Castellano ha destacat la importància d'aquesta subvenció per al municipi, afirmant que "amb aquests treballs subvencionats per part de la Diputació de València, continuem amb la implementació i desenvolupament d'un correcte monitoratge del sistema de proveïment d'aigua potable al municipi de Vilamarxant, cosa que permetrà millorar el rendiment hidràulic i el control de la qualitat de l’aigua".

No obstant això, alguns veïns han manifestat preocupacions addicionals, assenyalant que "venien queixant-se per la falta de pressió, fins i tot per talls en el subministrament, i sempre hi ha hagut problemes de nitrats, els quals probablement no es resoldran només amb la cloració. Sempre és un avanç, però els nitrats hauran de solucionar-se per un altre camí."

Segons hem pogut conéixer en Crònica, aquest projecte suposa un pas avant en la gestió de l'aigua a Vilamarxant, tot i que encara queden reptes per afrontar, especialment pel que fa a la qualitat de l’aigua en termes de nitrats, una preocupació recurrent entre els habitants de la zona.

Crónica CT
* ho pots llegir perquè som Creative Commons
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon NotaLegal