Un menor de 15 Anys ferit greu en els 'Bous al Carrer' de Vilamarxant malgrat la prohibició als menors Un menor de 15 Anys ferit greu en els 'Bous al Carrer' de Vilamarxant malgrat la prohibició als menors
Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Un menor de 15 Anys ferit greu en els 'Bous al Carrer' de Vilamarxant malgrat la prohibició als menors


Un menor de 15 anys ha resultat ferit després de ser cornejat durant els festejos dels 'bous al carrer' celebrats a la localitat de Vilamarxant. L'incident,  ha ocorregut mentre el menor es trobava en un cadafal amb altres amics, malgrat que el reglament valencià prohibeix la presència de menors de 16 anys en aquest tipus d'esdeveniments.

El menor ha patit dues cornades a la zona inguinal, prop dels testicles, i ha sigut traslladat d'urgència a l'Hospital de Llíria, on ha estat sotmés a una primera intervenció quirúrgica. Posteriorment, ha sigut derivat a l'Hospital La Fe de València, on es manté estable dins de la gravetat.

Els fets han generat una onada de preocupació i indignació, especialment després que les imatges de l'incident, enregistrades en vídeo, confirmaren com el menor va ser envestit per un dels animals. El bou va clavar la banya a la part interna de la cuixa del jove, prop del cadafal, i fins i tot dins de la barrera, l'animal va continuar elevant el menor amb violència.

Segons és conegut i venim denuciant en Crònica, el reglament valencià de 'bous al carrer' és clar en la prohibició de la participació de menors de 16 anys en aquests festejos, incloent la seua presència en espais com la part inferior del cadafal o les barreres que delimiten el recinte taurí. Aquestes infraccions es consideren faltes greus i es responsabilitza directament als organitzadors, en aquest cas, l'Ajuntament de Vilamarxant.

Després dels fets, el consistori ha decidit ajornar el 'bou embolat' que estava previst per a eixa mitjanit, reprogramant-lo per al divendres. Aquest incident ha posat de nou en el punt de mira la seguretat i el compliment de la normativa en aquest tipus de celebracions.

En paraules d'un testimoni que va presenciar l'esdeveniment: "Ni és una festa, ni és per a gaudir veient com es maltracta un animal, ni és legal que vagen menors, com en Vilamarxant. Així es va tolerar i ho vam veure, i no era l'únic cas".

Aquest testimoni posa de relleu la necessitat d'una major vigilància i control per part de les autoritats, amb l'objectiu d'evitar que successos com aquest es tornen a repetir en un futur. La participació de menors en esdeveniments perillosos com els 'bous al carrer' és un assumpte que preocupa tant a la societat com a les administracions, especialment quan es produïxen incidents tan greus com el que ha ocorregut a Vilamarxant.

  


Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon NotaLegal