Treball vigilarà l'impacte laboral de la possible fusió entre BBVA i Sabadell Treball vigilarà l'impacte laboral de la possible fusió entre BBVA i Sabadell
Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Treball vigilarà l'impacte laboral de la possible fusió entre BBVA i Sabadell


Treball vigilarà que l'impacte en l'ocupació d'una possible fusió entre BBVA i Sabadell complisca amb la llei

Pérez Rey considera "inadmissible" que l'operació tinga una repercussió "important" en les plantilles

El secretari d'Estat de Treball, Joaquín Pérez Rey, ha assegurat que el Ministeri de Treball "vigilarà amb tot detall" que la repercussió en l'ocupació que podria tindre una possible fusió entre BBVA i Sabadell s'ajuste "estrictament" a la legalitat vigent, segons hem pogut conèixer.

Durant la roda de premsa per presentar les dades d'afiliació i atur de juliol, Pérez Rey ha indicat que des del Ministeri es contempla aquesta possible fusió amb "ulls crítics". "La vicepresidenta segona (Yolanda Díaz) ho ha dit en moltes ocasions, nosaltres veiem amb molta preocupació i amb crítica la pèrdua de competència en el sector bancari i la generació de grans entitats que, no només tenen una repercussió en l'ocupació, sinó que eliminen les garanties dels clients d'aquestes entitats", ha recalcat.

Pérez Rey ha insistit que la possible fusió entre ambdós bancs no hauria de tindre repercussions en l'ocupació, ja que l'ordenament laboral espanyol disposa de mecanismes de flexibilitat interna, com els expedients de regulació temporal d'ocupació (ERTE) i altres mesures destinades a evitar els acomiadaments. "El que no és admissible és que no només acabem amb menys drets financers, sinó que, a més, això tinga una repercussió important en les plantilles", ha conclòs.

Segons estimacions dels sindicats CCOO i UGT, la fusió podria suposar la pèrdua d'entre 7.684 i 10.567 llocs de treball, així com el tancament de 589 a 883 oficines a Espanya, amb un impacte especial a Catalunya, Comunitat Valenciana, Astúries i Galícia.

Aquestes xifres han estat presentades avui pels sindicats en una carta enviada a la presidenta de la Comissió Nacional dels Mercats i de la Competència (CNMC), Cani Fernández, en la qual expressen la seua "profunda preocupació" per l'operació que BBVA ha plantejat sobre el Banc Sabadell. La carta està signada pels secretaris generals de UGT, Pepe Álvarez, i CCOO, Unai Sordo.

 





Crónica CT
* ho pots llegir perquè som Creative Commons
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon NotaLegal