Sanitat amplia els punts de vacunació contra la verola del mico per a millorar l'accessibilitat als grups de risc Sanitat amplia els punts de vacunació contra la verola del mico per a millorar l'accessibilitat als grups de risc
Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Sanitat amplia els punts de vacunació contra la verola del mico per a millorar l'accessibilitat als grups de risc

La Comunitat Valenciana supera els 1.600 vacunats des de la declaració d'emergència internacional al juliol de 2022

 La Conselleria de Sanitat ha decidit ampliar els punts de vacunació per a previndre la infecció del virus mpox, conegut com a verola del mico, amb l'objectiu de facilitar l'accés a la vacuna als grups de risc. Aquesta mesura busca reforçar la protecció d'aquells col·lectius més vulnerables davant la malaltia.

Segons hem pogut conéixer en Crònica, les persones incloses en aquests grups de risc podran acudir al seu centre de salut i sol·licitar cita prèvia per a vacunar-se en el seu hospital de referència, seguint el circuit de vacunació impulsat per la Conselleria de Sanitat.

La decisió s'ha pres en el marc d'una reunió presidida pel conseller de Sanitat, Marciano Gómez, amb representants de les àrees de Planificació, Salut Pública, Atenció Primària, Hospitalària i Farmàcia. L'objectiu d'aquesta trobada era analitzar la situació actual en la Comunitat Valenciana i preparar la reunió prevista per a aquest dimarts 20 amb el Ministeri de Sanitat i les comunitats autònomes.

Durant la reunió, els tècnics de Salut Pública han destacat que "ens trobem en un context de normalitat des del punt de vista epidemiològic", com ha indicat el conseller en un comunicat oficial. A més, s'ha acordat "incrementar els punts d'administració de la vacuna per a millorar l'accessibilitat dels ciutadans, ja que la vacunació, juntament amb la vigilància epidemiològica, són els dos pilars clau per a afavorir la prevenció de la malaltia", ha recordat Gómez.

Actualment, la vacuna contra el mpox es distribueix principalment en els Centres d'Informació i Prevenció (CIP) provincials. Amb aquesta nova iniciativa, la Conselleria amplia els punts de vacunació a tots els serveis de Medicina Preventiva dels hospitals de la Comunitat Valenciana.

Els grups de risc als quals es recomana la vacunació inclouen, per una banda, les persones que mantenen pràctiques sexuals de risc, especialment, però no exclusivament, homes que tenen relacions sexuals amb altres homes. També es recomana la vacuna a persones amb risc per la seua ocupació, com aquelles que treballen en consultes especialitzades, personal de laboratori o aquells encarregats de la desinfecció de superfícies en llocs de risc específics. A més, es prioritza la vacunació de tots els contactes estrets que no hagen passat la malaltia, especialment persones amb risc de patir complicacions greus i personal sanitari i de laboratori exposat.

Al juliol passat, la Conselleria es va avançar a la situació actual enviant un SMS a les persones en tractament profilàctic recomanant-los la immunització mitjançant la vacuna. Aquesta acció ha contribuït a augmentar el ritme de vacunació en la Comunitat Valenciana.

Des de la primera declaració d'emergència internacional per part de l'OMS al juliol de 2022, prop de 1.600 persones han sigut protegides a través de la vacunació en la Comunitat Valenciana. És important destacar que, com s'ha afirmat, "No es tracta d'una vacunació del mateix nivell com amb la COVID-19, però sí que es tracta d'una vacunació molt més efectiva i preparada que quan va començar la COVID-19. De fet, la verola del mico ni tan sols es contagia com la COVID ja que es precisa contacte directe i personal".

Aquestes mesures reforcen el compromís de la Conselleria de Sanitat per garantir la salut pública i protegir els ciutadans més vulnerables davant la verola del mico.


Crónica CT
* ho pots llegir perquè som Creative Commons
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon NotaLegal