Riba-roja reforça les mesures de control i vigilància per a preservar les seues platges fluvials davant l'incivisme Riba-roja reforça les mesures de control i vigilància per a preservar les seues platges fluvials davant l'incivisme
Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Riba-roja reforça les mesures de control i vigilància per a preservar les seues platges fluvials davant l'incivisme

Riba-roja reforça la vigilància per a protegir les seues platges fluvials davant l'augment de visitants

L'Ajuntament de Riba-roja ha engegat una campanya per a evitar que l'excés de banyistes al riu Túria esdevinga un problema de salut pública, neteja i ordre. Aquesta iniciativa combina la tolerància cap a aquells que visiten el riu de manera respectuosa amb sancions per a qui no ho faça, tot això acompanyat d'informació i mesures de prevenció.

Ahir dijous 15 d'agost, l'Ajuntament va desplegar un ampli dispositiu de control i vigilància per a fer front a la “massiva i contínua” arribada de visitants a les seues platges fluvials, que s'estenen al llarg de prop de 7 km del parc natural que travessa el municipi. Aquest dispositiu inclou un lloc avançat de la policia local, controls amb drons i efectius en bicicleta, a més de dotacions de bombers i Protecció Civil, amb l'objectiu de reduir l'incivisme i prevenir qualsevol possibilitat d'incendi.

L'alcalde de Riba-roja, Robert Raga, acompanyat per la regidora d'emergències, Raquel Pamblanco, i el regidor de Medi Ambient, José Luis Ramos, ha supervisat l'operatiu. “Estem observant un augment de l'incivisme amb bosses de fem, residus i altres envasos contaminants que persones sense escrúpols tiren al nostre parc natural”, ha assenyalat l'alcalde. A més, ha afirmat que no es toleraran aquests actes vandàlics, advertint que qui es comporte d'aquesta manera serà castigat amb tot el pes de la llei.

En una comissió especial celebrada el dilluns 12 d'agost, s'ha anunciat que l'Ajuntament està treballant en la millora de la normativa sobre l'accés als espais naturals del municipi. Entre les mesures previstes, Raga ha destacat la creació de zones de bany i diversió amb control d'accés i vigilància, per a oferir una “experiència segura i respectuosa amb el medi ambient i amb els veïns i veïnes”. L'alcalde ha ressaltat que el riu és un recurs d'oci per a les famílies que no disposen de piscina o altres opcions més costoses, i ha expressat la seua satisfacció perquè puguen gaudir d'aquest espai, sempre que es respecte el medi ambient i els altres usuaris.

El regidor de Medi Ambient ha afegit que, paral·lelament als controls policials, es duran a terme campanyes d'informació i conscienciació, a més de distribuir bosses de fem i augmentar els contenidors als accessos del parc natural. S'estima que els caps de setmana s'arriben a reunir prop de 1.500 visitants, el doble que l'any anterior.

Per la seua part, la regidora de Seguretat i Emergències ha recordat que es poden imposar sancions de fins a 600 euros per actituds incíviques com tirar residus, acampar, menjar a menys de 50 metres de l'aigua o posar música amb volum excessiu. Pamblanco ha informat que, fins ara, s'han realitzat més de 30 denúncies i 521 actuacions policials en les últimes setmanes, tot destacant els controls per terra i aire amb vehicles, motocicletes i drons equipats amb sistemes de videovigilància d'última generació.




Crónica CT
* ho pots llegir perquè som Creative Commons
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon NotaLegal