Riba-roja reforça la seguretat de les festes patronals amb més de 100 agents, drons i mesures preventives Riba-roja reforça la seguretat de les festes patronals amb més de 100 agents, drons i mesures preventives
Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Riba-roja reforça la seguretat de les festes patronals amb més de 100 agents, drons i mesures preventives


Riba-roja es prepara per a les seues festes amb una dotació de més de 100 agents i vigilància aèria amb drons

L'Ajuntament de Riba-roja ha posat en marxa un pla de seguretat sense precedents per a les seues festes patronals, que inclou el desplegament de més de 100 agents de seguretat, la instal·lació d'un Lloc de Comandament Avançat i la utilització de drons per a la vigilància aèria en temps real. Aquest dispositiu, amb una inversió de 52.400€, es complementa amb la presència de la Unitat de Violència de Gènere i Menors, la Unitat Canina i mesures com la conversió en zona de vianants de l'àrea festiva i el servici d'autobusos nocturns gratuïts. Tot això per garantir unes festes segures i sense incidents.

L'Ajuntament de Riba-roja ha llançat una ambiciosa estratègia de seguretat per a les festes patronals, amb l'objectiu de garantir la seguretat de tots els assistents durant les celebracions. El pla, dissenyat en col·laboració amb l'alcalde Robert Raga, la direcció de la Policia Local i la Regidoria de Seguretat i Emergències, s'implementa des de les últimes jornades de les Festes d'Agost, el 14 d'agost, fins al final de les festes juvenils conegudes com Fadrins, que s'estendran fins al 25 d'agost.

Aquest pla de seguretat integral compta amb un destacat desplegament d'efectius, amb més de 100 agents incloent-hi membres de la Policia Local, la Guàrdia Civil, i la Policia Autonòmica, a més de diversos serveis d'emergència. A més, s'ha creat un Lloc de Comandament Avançat (P.M.A.), situat en La Cebera, on se celebraran les festes dels Fadrins. Aquest centre actuarà com a nucli de coordinació per a la vigilància, utilitzant un sistema compost per càmeres i la nova incorporació de drons que oferiran vigilància aèria en temps real.

Un altre aspecte fonamental del pla és la reforçada presència de la Unitat de Violència de Gènere i Menors, així com la incorporació de la Unitat Canina, amb l'objectiu de reforçar la seguretat en tots els esdeveniments. Segons l'alcalde Robert Raga, la principal prioritat és assegurar que les festivitats es desenvolupen sense incidents i en un ambient segur per a tots els participants.

Per a minimitzar els problemes de trànsit, s'ha decidit convertir la zona festiva en una àrea de vianants, i s'ha posat en marxa el servei d'autobusos gratuït 'Bús Jove', que aquest any ampliarà el seu horari fins a les 5.30 hores de la matinada. Aquest servei oferirà múltiples horaris i punts de recollida en les urbanitzacions de Riba-roja, amb l'objectiu de reduir al mínim la circulació de vehicles en els voltants dels esdeveniments.

Enguany, a més, s'instaurarà un Punt Violeta, una iniciativa que busca prevenir i atendre possibles situacions d'agressions sexistes durant les festes. Aquest punt actuarà sota el protocol municipal establit a l'agost de 2023 per la Regidoria d'Igualtat i s'alinea amb el protocol de la Generalitat per a fer front a les agressions sexuals. Per reforçar aquesta iniciativa, es col·locaran cartells informatius en tot el recinte festiu amb codis QR que redirigeixen al protocol establit, amb l'objectiu de convertir "La Cebera" en un espai lliure de violència sexual.

Aquestes festivitats atrauen milers de joves, no sols de la comarca sinó també de l'àrea metropolitana, per la qual cosa l'estratègia de seguretat ha comptat amb l'estreta col·laboració de tots els agents socials involucrats en l'organització. L'alcalde Robert Raga ha subratllat que la combinació de mesures preventives i capacitat de resposta, recolzades per la incorporació de tecnologia d'avantguarda, busca assegurar el desenrotllament fluid i segur de les festivitats, creant un ambient en què tots els assistents puguen gaudir sense preocupacions.



Crónica CT
* ho pots llegir perquè som Creative Commons
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon NotaLegal