Riba-roja ofereix escoles i campaments d'estiu subvencionats per a prop de 800 famílies Riba-roja ofereix escoles i campaments d'estiu subvencionats per a prop de 800 famílies
Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Riba-roja ofereix escoles i campaments d'estiu subvencionats per a prop de 800 famílies

Riba-roja subvenciona escoles i campaments d'estiu per a quasi 800 famílies

L'Ajuntament de Riba-roja ha oferit serveis de campaments i escoles d'estiu a prop de 800 famílies, amb activitats dirigides a xiquets des dels 0 fins als 16 anys, incloent majors d'edat amb diversitat funcional, i amb opcions de mitja pensió o pensió completa.

En concret, a través de les àrees d'Educació i Joventut, l'Ajuntament ha ofert l'accés a l'Escoleta Municipal de 0 a 3 anys, l'Escola d'estiu municipal per a Infantil i Primària, i el campament juvenil bilingüe i inclusiu. També s'ha proporcionat un campament dirigit a veïns amb diversitat funcional. Aquesta iniciativa permet la conciliació laboral de pares i mares, i "un accés garantit a totes les famílies independentment de la seua capacitat econòmica", segons ha explicat l'alcalde Robert Raga.

"Año tras año impulsamos mejoras que vienen reflejadas en ofrecer nuevas prestaciones como el inglés o actividades nuevas, además de brindar la posibilidad a que centenares de niños de Riba-roja puedan divertirse y sociabilizar sin que suponga una merma económica a las familias", ha afegit Raga.

Opcions per a totes les edats

L'oferta municipal abasta un ampli espectre d'edats, començant per l'Escoleta Municipal Riu Turia. Aquesta ha acollit 185 xiquets i xiquetes que han gaudit de diverses activitats estiuenques durant el mes de juliol, amb un servei que va des de les 7.30 hores del matí fins a les 17.00 hores, per 60 euros al mes. Aquest servei està dirigit als més menuts, amb edats de fins a 3 anys, perquè siguen cuidats i aprenguen de manera lúdica en un espai segur, professional i educatiu durant les vacances, amb la possibilitat d'accedir al menjador a un preu reduït.

Paral·lelament, s'ha desenvolupat l'Escola d'Estiu Municipal a les instal·lacions del CEIP Camp de Túria, amb la participació de 511 xiquets i xiquetes d'Infantil i Primària. Durant els mesos de juliol i agost, els participants han gaudit d'una varietat de tallers creatius, jocs d'aigua, animació lectora, reciclatge i activitats de psicomotricitat, entre altres. L'horari igualment ampli abasta des de les 7.30 hores del matí fins a les 17.00 hores per 50 euros mensuals, amb l'opció de tenir el menjador per 3.80 € al dia.

En concloure el mes de juliol, ha finalitzat la primera part de l'Escola d'Estiu Municipal. Les famílies han tingut la flexibilitat de triar les setmanes fins a agost, adaptant-se a les seues necessitats. Per a celebrar aquest primer tram, els xiquets i xiquetes d'Infantil i Primària han realitzat dos festivals, on han presentat balls inspirats en el conte "El Principito", seguint el fil conductor del programa estival.

Campament a Museros

D'altra banda, 75 joves nascuts entre 2007 i 2012 estan gaudint actualment del Campament Juvenil Municipal d'Estiu a Museros, organitzat per l'Ajuntament a través de l'àrea de Joventut. Aquest campament inclusiu i bilingüe en castellà, valencià i anglés ofereix una àmplia gamma d'activitats lúdiques, jocs d'aigua, excursions a la platja i activitats multiaventura, garantint una experiència inoblidable per a tots els participants a un preu subvencionat per l'Ajuntament de 136 euros per 8 dies en pensió completa.

Les famílies amb joves o adults amb diversitat funcional també compten amb una proposta específica que inclou un campament en pensió completa amb activitats adaptades a les seues necessitats i un acompanyament professional i especialitzat. Així, l'Ajuntament renova el seu compromís amb "totes les famílies siguen com siguen i compten amb necessitats específiques o no", ha explicat Raga, qui ha recalcat l'objectiu de donar suport a les famílies de Riba-roja "tant econòmicament com amb una oferta municipal a preus molt reduïts que garantisca que ningú es quede sense vacances".

"Volem reafirmar el nostre compromís amb el benestar de les famílies i el desenvolupament dels xiquets i joves i tenim el compromís que cap xiquet o xiqueta es quede sense opció per raons econòmiques", ha sentenciat l'alcalde en una de les seues visites, en les quals ha subratllat que "aquests campaments permeten a més la contractació de prop d'un centenar de monitors professionals amb empreses locals".

Segons hem pogut conéixer, els campaments i escoles d'estiu oferts per l'Ajuntament de Riba-roja han resultat ser una opció accessible i inclusiva per a totes les famílies del municipi, oferint un espai segur i educatiu per als xiquets durant les vacances, alhora que permeten la conciliació laboral dels pares i mares.




Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon NotaLegal