Riba-roja de Túria reforça la seua lluita contra incendis al Parc Natural amb 29 nous hidrants dins del Pla Centinela Riba-roja de Túria reforça la seua lluita contra incendis al Parc Natural amb 29 nous hidrants dins del Pla Centinela
Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Riba-roja de Túria reforça la seua lluita contra incendis al Parc Natural amb 29 nous hidrants dins del Pla Centinela


El municipi de Riba-roja de Túria ha iniciat la instal·lació de 29 nous hidrants com a part del seu pla de prevenció i lluita contra incendis, denominat "Centinela". Aquesta iniciativa té com a objectiu reforçar la seguretat en les urbanitzacions, el nucli urbà, la zona industrial i les àrees forestals del municipi, enfront de possibles incendis.

Els treballs d'instal·lació dels hidrants s'estan desenvolupant en diverses zones del municipi, incloent Els Pous, València la Vella, Masia Traver, Mas de Escoto, Parc Montealcedo, Santa Rosa i Clot de Navarrete. Aquestes àrees es consideren de risc elevat en estar situades en zones d'interfície urbà-forestal, on el perill d'incendis és més alt. Els nous hidrants estan sent col·locats estratègicament al límit de les urbanitzacions amb el Parc Natural del Túria, cosa que permetrà un accés ràpid i eficient als serveis d'emergència en cas d'incendi, com els que es van patir durant els mesos d'abril i maig passats en aquesta zona.

En total, es preveu la instal·lació de 24 nous hidrants, que reforçaran els 461 ja existents al nucli urbà, urbanitzacions i zones industrials. A més, s'estan instal·lant hidrants addicionals en l'entorn del Camí de Xest i el Camí de Carasols, afegint cinc nous punts d'aigua als quatre ja existents en aquestes àrees forestals. La inversió total d'aquesta actuació ascendeix a 62.967,78 €, i es preveu que les obres finalitzen completament en les pròximes setmanes. Aquest projecte forma part del compromís continu de l'Ajuntament de Riba-roja de Túria per garantir la seguretat dels seus ciutadans i protegir l'entorn natural.

El Pla Centinela, impulsat pel consistori, té com a objectiu principal enfortir la protecció contra incendis en tot el municipi. Aquest pla inclou no només la instal·lació de nous hidrants, sinó també l'actualització i el manteniment de la infraestructura existent per millorar la capacitat de resposta davant possibles focs. L'alcalde de Riba-roja, Robert Raga, ha destacat que "la instal·lació d'aquests nous hidrants representa un pas crucial en el nostre Pla Centinela, amb el qual no sols estem millorant la nostra capacitat de resposta, sinó que també estem protegint les nostres llars i els nostres valuosos entorns naturals".

Desenvolupament del Pla Centinela

El municipi de Riba-roja de Túria s'ha convertit en un referent en tecnologia i prevenció d'incendis a nivell nacional. L'infraestructura de prevenció contra incendis, coneguda com a "GUARDIAN", és un sistema innovador que utilitza canons d'aigua amb funcionament intel·ligent per protegir més de 15.000 habitants de Riba-roja i Paterna. Aquest sistema és el segon més gran del món en la seua categoria i ha rebut múltiples reconeixements, incloent un premi de les Nacions Unides el passat mes de febrer.

A més, l'Ajuntament ha reforçat les seues estratègies de prevenció i vigilància, incorporant unitats de policia, sistemes de càmeres i drons per controlar zones del Parc Natural del Túria i àrees d'interfície urbà-forestal, que estan especialment exposades a la possibilitat d'incendis. En aquest sentit, també s'han afegit noves dotacions de brigades de vigilància de bombers i s'han establert protocols d'emergència i autoprotecció.

El Pla Centinela també inclou accions formatives per a la ciutadania. L'Ajuntament ha organitzat cursos gratuïts per als veïns de les urbanitzacions, en col·laboració amb empreses especialitzades, per prevenir incendis i saber com reaccionar en cas d'emergència. Al mateix temps, s'està treballant amb la Generalitat Valenciana en la dotació de mitjans i recursos econòmics per a la neteja del Parc Natural, una competència compartida amb la Confederació Hidrogràfica del Xúquer.

Amb aquest conjunt d'iniciatives, el municipi de Riba-roja de Túria s'erigeix com un dels municipis més avançats d'Espanya en la prevenció d'incendis, demostrant un ferm compromís amb la seguretat de la seua població i la protecció del seu patrimoni natural. "Encara que és impossible eliminar completament el risc d'incendi, especialment el provocat de manera intencionada, podem dotar-nos d'eines que ens permeten prevenir i reaccionar millor", ha afirmat l'alcalde Robert Raga.

   


Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon NotaLegal