Riba-roja de Túria reconeix la Banda Unió Musical amb una plaça en el seu honor Riba-roja de Túria reconeix la Banda Unió Musical amb una plaça en el seu honor
Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Riba-roja de Túria reconeix la Banda Unió Musical amb una plaça en el seu honor

L'Ajuntament de Riba-roja de Túria homenatja la Banda Unió Musical amb una plaça al seu nom

El ple de l'Ajuntament de Riba-roja de Túria ha aprovat per unanimitat dedicar el nom d'una plaça a la Banda Unió Musical de la localitat, com a reconeixement a la seua llarga trajectòria i contribució cultural. Aquesta iniciativa, proposada pel govern del PSPV, ha rebut el suport de tots els grups polítics: Partit Popular, Compromís, Esquerra Unida-Podem, Vox i Compromís.

La nova plaça, situada al costat de l'Estació, passarà a dir-se Plaza Banda Unió Musical de Riba-roja de Túria. Aquest homenatge celebra els 85 anys d'història de l'entitat, que ha destacat per la formació de joves músics i la seua participació en esdeveniments i festivitats locals.

El reconeixement oficial es va iniciar en el ple d'abril, on es va aprovar una declaració institucional per felicitar la Unió Musical per la seua exitosa participació en el Certamen Internacional de Bandes de Música Flicorno d’Or 2024 a Riva del Garda, Itàlia. En aquella ocasió, es va decidir dedicar una plaça o carrer a l'entitat.

La declaració institucional destacava la importància de la Unió Musical en la història de Riba-roja de Túria, descrivint-la com una entitat que cohesiona esdeveniments i els ompli d'emoció. Es mencionava també la seua destacada activitat cultural, incloent formació, concerts, cercaviles i processons.

El text també ressaltava la participació de la Unió Musical en certàmens internacionals, que suposen un gran esforç econòmic i logístic. En aquest context, es valorava especialment la dedicació dels membres de la Junta Directiva i la tasca del seu director, José Pascual Arnau Paredes, de qui es destacaven les seues capacitats musicals i docents, així com la seua habilitat per crear un ambient de gran cohesió en la banda.

L'alcalde de Riba-roja de Túria, Robert Raga, va subratllar el paper de la Banda Unió Musical en portar el nom del municipi arreu del món, demostrant la qualitat artística dels seus membres. Amb la dedicació d'aquesta plaça, l'ajuntament vol visibilitzar i agrair públicament la labor desenvolupada per la banda al llarg de les dècades.

   

La Societat Musical en una foto del seu facebook

Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon NotaLegal