Riba-roja de Túria harmonitza les pèrgoles de les terrasses per a garantir la convivència veïnal Riba-roja de Túria harmonitza les pèrgoles de les terrasses per a garantir la convivència veïnal
Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Riba-roja de Túria harmonitza les pèrgoles de les terrasses per a garantir la convivència veïnal


L'Ajuntament de Riba-roja de Túria ha aprovat una modificació de l'ordenança reguladora per a la instal·lació de taules i terrasses dels bars i establiments d'hostaleria. L'objectiu és adaptar les terrasses a les noves necessitats post-pandèmia del covid-19, unificant criteris i característiques de les pèrgoles en la via pública per a garantir una convivència harmoniosa amb els veïns.

El ple municipal ha aprovat les modificacions amb el suport del PSPV, Esquerra Unida-Podem i l'abstenció del Partit Popular, Vox i Compromís. La normativa inicial va ser aprovada el juny de 2021, i ara s'introdueixen canvis per a ajustar-se a la nova realitat post-pandèmica. Els aspectes abordats inclouen delimitacions de terrasses, contaminació acústica, fums, olors i regulació de zones per als vianants.

Les superfícies de les terrasses hauran d'adaptar-se a l'aforament del local per a evitar problemes sanitaris derivats d'un excés d'aprovisionament d'aliments. Els criteris tècnics de capacitat del local i l'entorn seran els principals aspectes a tindre en compte. A més, es prohibix la realització de menjars en la via pública, la instal·lació d'elements sonors i barres per a preparar begudes o menjars.

Les autoritzacions per a terrasses es concediran per l'alcaldia i es podran prorrogar fins a la seua caducitat, revocació o sol·licitud expressa. Els horaris de funcionament seran fins a les 1.30 hores els caps de setmana i vespres de festiu, i fins a les 0.30 hores la resta de dies, amb excepcions per necessitats determinades.

L'ordenança estipula que les terrasses no podran afectar els accessos a locals o edificis contigus, i el nombre de pèrgoles i taules dependrà de les condicions de la via pública per a no entorpir el pas. S'estableix un règim de sancions per a infraccions, amb multes que van des de 100 a 1.200 euros, i suspensió de l'autorització d'un a sis mesos, segons la gravetat.

Les característiques tècniques de les pèrgoles definides en l'ordenança inclouen colors blanc, blanc trencat, bordeus, negre o gris, amb possibilitat d'instal·lació de tarimes de fusta per a facilitar l'accessibilitat. Els laterals seran en part opacs, amb estructures d'alumini, acer inoxidable, ferro lacat o fusta tractada, i tancaments de lona de PVC, prohibint-se l'ús de vidres.

L'alcalde de Riba-roja de Túria, Robert Raga, ha declarat que les modificacions "responen a la nova realitat que vivim, on les terrasses són un punt de socialització important al poble. Tractem de conciliar els interessos de l'hostaleria amb la resta de la via pública i el descans dels veïns i edificis pròxims".




Crónica CT
* ho pots llegir perquè som Creative Commons
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon NotaLegal