Rescatades 35 persones de diverses pasteres arribades a la costa d'Alacant aquesta matinada Rescatades 35 persones de diverses pasteres arribades a la costa d'Alacant aquesta matinada
Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Rescatades 35 persones de diverses pasteres arribades a la costa d'Alacant aquesta matinada


Un total de 35 persones han sigut rescatades i assistides aquest dilluns de matinada després d’arribar en pasteres a diversos punts de la costa de la província d'Alacant, segons ha informat la Creu Roja. Entre les persones auxiliades, es troben diversos menors, incloent un xiquet de només dos anys, una dona embarassada i una persona amb mobilitat reduïda.

Les embarcacions han sigut interceptades en diferents localitats, concretament a Poble Nou de Benitatxell, el Cap de les Hortes i el Racó de l'Albir, en Alfàs del Pi. La Creu Roja ha confirmat que tots els rescatats es troben en bon estat de salut.

Al Poble Nou de Benitatxell es van localitzar i atendre 14 persones, entre elles dos menors de 16 i 13 anys. Tots ells es trobaven en bon estat de salut, segons ha destacat la Creu Roja. Aquesta intervenció va concloure a les 2:00 hores de la matinada.

D'altra banda, en el Cap de les Hortes es van localitzar i assistir 6 persones durant la passada matinada, incloent una dona en estat de gestació i un menor de dos anys. Totes les persones rescatades en aquesta operació també es trobaven en bon estat de salut, i l'assistència va concloure al voltant de les 3:00 hores.

Finalment, al Racó de l'Albir, a Alfàs del Pi, es va interceptar una altra pastera al voltant de les 2:00 hores d'aquest dilluns. Els seus ocupants van ser traslladats al port d'Alacant, on van rebre assistència de la Creu Roja fins a les 6:00 hores. En aquesta ocasió, es van atendre 15 persones, una d'elles en cadira de rodes a causa de la seua mobilitat reduïda. Una vegada més, totes les persones assistides estaven en bon estat de salut.

Segons hem pogut conéixer en Crònica, els migrants econòmics i climàtics continuen arribant a les zones del Mediterrani, ara també a Alacant, com en altres casos a Múrcia, fins i tot a Balears. Un cicle que no s'atura perquè la situació que es viu en els seus països és insuportable i sense futur. Aquest incident és un més dels nombrosos rescats que tenen lloc en les costes de la província, on les organitzacions humanitàries i els cossos de seguretat treballen conjuntament per a oferir l'atenció necessària a les persones migrants que arriben a les nostres costes en condicions precàries.

  

Crónica CT
* ho pots llegir perquè som Creative Commons
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon NotaLegal