Paterna inicia les seues Festes Majors amb un pregó vibrant i un marcat sentiment de comunitat Paterna inicia les seues Festes Majors amb un pregó vibrant i un marcat sentiment de comunitat
Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Paterna inicia les seues Festes Majors amb un pregó vibrant i un marcat sentiment de comunitat


La Plaça Enginyer Castells de Paterna es va omplir anit de vida, color i entusiasme per a celebrar l'inici de les Festes Majors 2024. Sota un cel estrellat i amb una gran expectació, nombrosos festers, veïns, visitants i turistes es van congregar per a presenciar un dels actes més emotius del calendari festiu: el pregó, que enguany ha suposat un veritable tret d'eixida per a unes festes plenes de tradició i devoció.

Amb motiu del seu X aniversari, la comparsa Abbasies va ser l'encarregada de posar la banda sonora de la nit. Aquest col·lectiu, que des de fa una dècada anima la localitat amb la seua música en col·laboració amb altres comparses i penyes, va oferir un espectacle musical que va omplir d'alegria l'ambient.

El pregó, que es va dur a terme al balcó de l'Ajuntament, va comptar amb un ple total a les portes del Palau consistorial. L'acte va començar amb les paraules de l'Alcalde de Paterna, Juan Antonio Sagredo, qui va animar a tota la ciutadania a gaudir plenament de cadascun dels actes programats i va expressar el seu agraïment per la implicació de totes les persones que fan possible que les festes cresquen cada any. A més a algú veï es sentia dir "Viure les festes de Paterna sempre se planteja com una experiència especial, els cohets Luxe, sentir el soroll, l'olor a pólvora i el sentiment de pertinença a un poble en eixes festes fan que en Paterna prenga la metxa de les seues Festes Majors 2024 amb un pregó vibrant", va destacar.

El protagonisme d'enguany ha recaigut sobre el grup còmic "Jajajers", que van ser els responsables d'un pregó interactiu i ple d'humor. Amb el seu estil particular, van lloar les virtuts dels paterners i paterneres, reivindicant els costums i tradicions del poble, així com la tasca de les diferents comparses, penyes i entitats festeres. L'acte va comptar també amb la presència de la Reina de les Festes, Clara Agranes, acompanyada de la seua Cort d'Honor, i de la Tinenta Alcalde de Tradicions, Isabel Segura.

Després del pregó, es va procedir a l'hissat de banderes a càrrec de les capitanies: la comparsa Tuareg, pel bàndol moro, i la comparsa Guerreres de Tadmir, pel bàndol cristià. Aquest emotiu moment va donar pas a la tradicional Entraeta, un dels actes més simbòlics i esperats de les festes.

La jornada del dijous va concloure amb una espectacular Mascletà Manual Nocturna, seguida per la realització d'una Cordà a càrrec de Interpenyes, on l'Alcalde Sagredo va participar activament, compartint amb passió l'emoció de la pólvora amb els tiradors presents.

Segons hem pogut conéixer en Crònica, el pregó marca l'inici d'una programació festiva que es prolongarà durant la segona quinzena d'agost. Aquesta inclou els icònics actes de foc, les desfilades de Moros i Cristians, i diverses activitats pensades per a tots els públics, mantenint viva la devoció al Santíssim Crist de la Fe i a Sant Vicent Ferrer.

Aquest divendres, els festers podran gaudir de dues cites destacades a les 20.00 hores: d'una banda, la gala de la LX edició dels Jocs Florals que tindrà lloc al Gran Teatre Antonio Ferrandis; i d'altra banda, el Festival de Paelles, que es realitzarà en el Pàrquing Els Tarongers. Amb aquests actes, Paterna continua celebrant unes festes plenes de tradició, germanor i, sobretot, de molta pólvora.

Crónica CT
* ho pots llegir perquè som Creative Commons
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon NotaLegal