Paterna esclata en color i tradició amb les desfilades de la Gran Nit Cristiana i Mora Paterna esclata en color i tradició amb les desfilades de la Gran Nit Cristiana i Mora
Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Paterna esclata en color i tradició amb les desfilades de la Gran Nit Cristiana i Mora



Els carrers de Paterna es van transformar aquest cap de setmana en un espectacle de llum, música i color gràcies a les impressionants desfilades de la Gran Nit Cristiana i Mora. Aquestes festes, que any rere any atrauen tant veïns com visitants i turistes, van aconseguir una vegada més captivar l’atenció del públic amb una explosió de bellesa i cultura que ens va tornar a enamorar d'una festa tan ampla i colorida en el nostre municipi.

Dissabte, 17 d’agost, va ser el torn de la Gran Nit Cristiana. Les onze comparses del bàndol de la creu van desfilar pels carrers de Paterna, encapçalades per la Capitania de Guerreres de Tadmir. Aquesta comparsa, formada per 46 dones i creada en 2004, va destacar per la seua majestuositat. Laura Gázquez, com a capitana, i María Cantero, com a banderera, van liderar la marxa, seguides per les comparses Guardianes de Sibil·la, Cavallers Templaris, Muntanyeses d'Irta, Jaume I, Artal de Lluna, Corsaris, Almogàvers, Zíngara, Arqueres i Els Vilaragut. Cadascuna d’elles va aportar el seu toc únic a una desfilada plena de solemnitat i elegància.

L'endemà, diumenge, 18 d’agost, els carrers es van omplir novament per a celebrar la Gran Nit Mora. Les tretze comparses del bàndol de la mitja lluna van oferir un espectacle inoblidable, liderades per la comparsa Tuareg, fundada en 1986. Amb vestits impressionants i coreografies que van deixar bocabadat al públic, Fernando Herrera, com a capità, i Claudia Albert, com a banderera, van obrir la desfilada. A més, l’Alcalde de Paterna, Juan Antonio Sagredo, es va sumar a la festa desfilant amb les filaes de la comparsa Tuareg, repetint la seua participació com a comparsero d’honor.

Els bàndols de la creu i de la mitja lluna, amb el suport de la Federació de Intercomparsas, van tancar dos dies de festa amb unes espectaculars ostentacions, posant el colofó a unes celebracions que formen part del cor de Paterna des de fa més de mig segle.

El dilluns, 19 d’agost, va ser el torn dels més menuts amb la desfilada i el parlament infantil que van recorrer els carrers principals de la ciutat, culminant en la plaça Enginyer Castells amb la representació del Lliurament de la ciutat al Rei Jaume I, una tradició que assegura la continuïtat d'aquestes festes per a les futures generacions.

Segons hem pogut conéixer personalment en Crònica, la festa de Paterna continua sent una manifestació de bellesa i color que ens torna a deixar enamorats, mostrant una vegada més el seu caràcter vibrant i inclusiu que acull a tota la comunitat en un espectacle inoblidable.


Crónica CT
* ho pots llegir perquè som Creative Commons
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon NotaLegal