Paterna avança cap a la sostenibilitat amb la instal·lació de minipunts nets urbans en tots els barris Paterna avança cap a la sostenibilitat amb la instal·lació de minipunts nets urbans en tots els barris
Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Paterna avança cap a la sostenibilitat amb la instal·lació de minipunts nets urbans en tots els barris


Paterna impulsa un Pla Municipal de Residus amb la implantació de Minipunts Nets Urbans en tots els barris

L'Ajuntament de Paterna, a través de la Regidoria de Serveis i Control de Barris, ha posat en marxa una nova estratègia que busca millorar la gestió dels residus en la ciutat. En aquest sentit, s'està treballant en l'impuls d'un Pla Local de Residus que inclou la instal·lació de minipunts nets urbans en tots els barris del municipi. Aquesta mesura té com a objectiu oferir a la ciutadania unes instal·lacions compactes i integrades per a la recollida selectiva de miniresidus domèstics en zones urbanes.

Vicente Sánchez, regidor de Serveis i Control de Barris, ha destacat que aquesta iniciativa permetrà als veïns i veïnes de Paterna adquirir hàbits sostenibles i mediambientalment responsables gràcies a la facilitat d'ús dels nous contenidors. Aquests minipunts nets estan dissenyats per a arreplegar fins a set tipus diferents de residus domèstics, com ara piles alcalines o de botó, bombetes, telèfons mòbils, bateries de mòbils, cartutxos de tinta, CD's o DVD's, així com residus electrònics, entre altres.

L'Ajuntament de Paterna està treballant intensament per a fer de la ciutat un lloc més sostenible, reduint la quantitat de residus que es dipositen i garantint el seu correcte reciclatge. Aquesta acció està emmarcada dins dels objectius de l'Agenda 2030, que promou un desenvolupament més sostenible a llarg termini. Els minipunts nets urbans, que es col·locaran estratègicament en diversos barris, estaran equipats amb tecnologia integrada que no sols facilitarà la recollida selectiva, sinó que també informarà als usuaris sobre els beneficis del reciclatge i com dur-lo a terme de manera correcta.

Segons hem pogut conéixer, aquests punts nets s'ubicaran en places, parcs i altres espais públics d'accés fàcil per a la ciutadania. A més, serviran com a suport de comunicació exterior per a fomentar el correcte reciclatge i la gestió adequada dels residus. “Gràcies a la separació dels residus en origen, es facilita el seu tractament i reciclatge posterior, millorant així l'eficiència del procés i reduint la contaminació ambiental a la nostra ciutat”, ha afirmat Sánchez.

Per últim, l'Ajuntament de Paterna continua dedicant esforços a promoure hàbits responsables entre la població. Cada any es llançen campanyes de sensibilització i es milloren els recursos materials i tècnics disponibles per a la recollida selectiva. L'any 2023, aquestes mesures han contribuït a una disminució significativa dels residus en les diferents categories, gràcies a la incorporació de més contenidors per a envasos, cartó, paper, vidre, oli domèstic i restes vegetals.



Crónica CT
* ho pots llegir perquè som Creative Commons
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon NotaLegal