Olocau triomfa amb la seua primera desfilada de Moros i Cristians Olocau triomfa amb la seua primera desfilada de Moros i Cristians
Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Olocau triomfa amb la seua primera desfilada de Moros i Cristians

Olocau celebra amb èxit la seua primera desfilada de Moros i Cristians

El municipi d'Olocau ha viscut una jornada històrica amb la celebració de la seua primera desfilada de Moros i Cristians, que va tindre lloc ahir a la vesprada en el marc de les Festes d'Agost en honor a Sant Roc. Este esdeveniment, que ha destacat per la seua vistositat, l'ambient festiu i la música, ha reunit a diverses comparses de la comarca, així com a membres de l'Associació ‘El Cid’, organitzadora de l'acte.

Al llarg del recorregut, les comparses Almohades i Ben-Amires, procedents de Montcada, i Sumayl’s, de Torrent, han representat el bàndol Moro, mentre que les comparses Artal de Luna, també de Montcada, i El Cid, d'Olocau, han encapçalat el bàndol Cristià. La desfilada ha estat un espectacle de gran bellesa, en el qual els carrers del municipi s'han omplit d'alegria i emoció.

La música ha tingut un paper fonamental en l'acte, amb la Xaranga Valencia i la Banda de l'Agrupació Musical ‘La Melodia’, que han creat una atmosfera animada que ha contagiat a tots els assistents. El trajecte ha conclòs a la Plaça Cervantes, on Javier Peris, divulgador i expert en comunicació, ha anunciat l'arribada de totes les comparses des del balcó del Saló d'Actes. Una vegada reunits, tots els participants s'han agrupat en formació i han ballat junts al ritme de la música, un gest simbòlic que ha destacat l'esperit de germanor que impregna esta festa.

Entre les autoritats presents a l'acte s'han trobat els regidors Pascual Esteve, María José Guevara, Juan González i Salvador Navarret, a més de l'alcalde d'Olocau, Antonio Ropero. Segons hem pogut conéixer, el primer edil ha felicitat l'Associació ‘El Cid’ “per la fantàstica organització i per l'extraordinari resultat”. També ha manifestat que “hui, hem gaudit d'un acte molt especial, que ha creat un ambient únic, i al qual augure un gran futur després d'esta magnífica estrena”.

Este primer esdeveniment ha culminat amb èxit, deixant entreveure un prometedor futur per a les pròximes edicions, consolidant així la tradició de Moros i Cristians a Olocau.













Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon NotaLegal