Llíria intensifica la retirada de fibrociment per evitar riscos sanitaris i mediambientals Llíria intensifica la retirada de fibrociment per evitar riscos sanitaris i mediambientals
Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Llíria intensifica la retirada de fibrociment per evitar riscos sanitaris i mediambientals

L'Ajuntament de Llíria ha posat en marxa una campanya per a retirar les peces de fibrociment que s'han depositat il·legalment en la via pública, especialment a prop dels contenidors de residus. Aquesta intervenció es duu a terme en un total de 12 punts del municipi per a eliminar aquests residus perillosos de manera segura i responsable.

Segons hem pogut conéixer en Crònica, la retirada d'aquests materials altament perillosos l'està realitzant una empresa autoritzada que compta amb el personal degudament acreditat per a aquesta tasca. Cal recordar que el fibrociment, per la seua composició i la perillositat que comporta, només pot ser eliminat per professionals especialitzats que seguisquen els protocols adequats de seguretat.

L'actuació tindrà una duració aproximada de tres dies. Durant aquest període, l'empresa gestora delimitarà i senyalitzar les zones de treball i, una vegada instal·lades les mesures de seguretat pertinents, es retirarà el material de forma controlada. La coordinació d'aquest procés és essencial per a minimitzar qualsevol risc tant per a la salut pública com per al medi ambient.

Des de la Regidoria de Gestió de Residus es recorda a la ciutadania que aquest tipus de residus és altament perillós i constitueix un risc significatiu si no es tracta de la manera adequada. A més, qualsevol persona o empresa que faça una gestió inadequada o abandone aquest tipus de materials en espais no autoritzats s'enfrontarà a sancions severes.

"Encara que les ordenances prohibeixen aquest tipus d'abocaments, el caràcter insolidari i temerari d'algunes empreses o, fins i tot, d'alguns veïns pot ocasionar un problema sanitari amb aquestes actituds irresponsables", segons han manifestat grups veïnals propers als abocaments. Aquesta preocupació veïnal posa de manifest la necessitat de conscienciar sobre la importància de complir amb la normativa vigent per a evitar conseqüències greus per a la comunitat.

La informació de què disposem  subratlla que és fonamental que els veïns de Llíria comprenguen la gravetat de la situació i col·laboren activament en la correcta gestió dels residus, especialment aquells que suposen un perill evident per a la salut pública i el medi ambient.

Crónica CT
* ho pots llegir perquè som Creative Commons
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon NotaLegal