Les Demandes de la Joventut Espanyola: Salut Mental, Habitatge i Ocupació Verda Les Demandes de la Joventut Espanyola: Salut Mental, Habitatge i Ocupació Verda
Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Les Demandes de la Joventut Espanyola: Salut Mental, Habitatge i Ocupació Verda

   


En el marc del Dia Internacional de la Joventut, celebrat aquest 12 d'agost, la Red Española de Lucha contra la Pobreza (EAPN-ES) ha recopilat les principals demandes dels joves espanyols en el document 'La participació de la joventut en la societat democràtica'. Aquest informe recull les conclusions de l'Encuentro Estatal de Diálogo Estructurado, que va tenir lloc a Madrid els dies 1 i 2 de juliol, amb la participació de 70 joves de tot l'Estat i la presència de la ministra de Joventut i Infància, Sira Rego.

Entre les prioritats destacades per la joventut espanyola es troba la creació d'un Pla Estatal de Salut Mental enfocat especialment en els joves, amb l'objectiu de millorar el sistema públic de salut i garantir l'accés universal i gratuït a l'atenció psicològica. Aquesta mesura es veu necessària per prevenir les altes taxes de suïcidi i per trencar amb els prejudicis i estigmes associats a la salut mental.

A més, els joves reclamen la creació d'espais de reunió i oci gratuïts i saludables, així com la millora de l'educació en benestar mental, emocional i d'autoconeixement en els centres educatius. En l'àmbit de l'habitatge, una de les principals preocupacions és l'alt cost dels lloguers, per la qual cosa proposen establir un límit en els preus dels habitatges de lloguer.

Pel que fa al mercat laboral, els joves mostren una gran inquietud per la precarietat laboral, les males condicions de treball i les pràctiques no remunerades. Per això, exigeixen la dignificació del treball i una major protecció dels drets laborals. També s'han mostrat crítics amb el model de producció i consum actual, que consideren basat en el "capitalisme voraz" i l'obsolescència programada, així com amb la massificació del turisme.

Finalment, una altra de les demandes centrals és la necessitat de fomentar la formació i la transició cap a l'ocupació verda i digital, així com la protecció dels activistes joves que lluiten pel clima i els seus drets, tot incloent la derogació de la Llei Mordassa.

Aquestes reivindicacions posen de manifest la voluntat de la joventut espanyola de participar activament en el disseny de les polítiques públiques que els afecten directament, així com la necessitat de garantir un futur més sostenible, equitatiu i inclusiu per a les noves generacions.

Crónica CT
* ho pots llegir perquè som Creative Commons
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon NotaLegal