Les Alfàbegues de Bétera desfilen entre 13 tones de confeti en una Rodà espectacular Les Alfàbegues de Bétera desfilen entre 13 tones de confeti en una Rodà espectacular
Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Les Alfàbegues de Bétera desfilen entre 13 tones de confeti en una Rodà espectacular





Bétera ha celebrat hui una de les seues tradicions més emblemàtiques amb la Rodà de les Alfàbegues, en la qual 16 alfàbegues de gran tamany han sigut transportades des de l'Hort fins a la Parròquia de la Puríssima Concepció en honor a la Verge de l'Assumpció. La processó, plena de color i alegria, ha estat marcada per les 13 tones de confeti llançades pels Majorals de 2024.

La comitiva ha començat a les 08:00h des de l'Ajuntament, encapçalada pels Majorals, l'Alcaldessa de Bétera, Elia Verdevío, i la Corporació Municipal. Junts s'han dirigit a casa de les Obreres Solteres, Alba Aznar i Sonia Amposta, per a acompanyar-les fins al Huerto de les Alfàbegues, on ha donat inici la Rodà.

A l'acte han assistit diverses personalitats, incloent-hi el Director General de Diversitat, Stephane Soriano, i diputats provincials com Pedro Cuesta, Avelino Mascarell i Pau Andrés Anglés, a més d'alcaldes de municipis veïns.

Les Obreres Solteres han destacat per la seua bellesa i la indumentària tradicional, confeccionada a mà per indumentaristes expertes de Bétera, la qual cosa les fa brillar en aquesta festa única. L'Alcaldessa ha subratllat la importància d'aquesta indumentària com un dels elements més especials de les Festes d'Agost.

Els 22 Majorals, amb camises florejades i sacs de tela a joc, han sigut els encarregats de llançar el confeti, una tradició que, segons el regidor de Festes, José Vicente Martí, s'arrela en la creença que durant la Rodà no hi ha dona més bella que les Obreres, i el confeti serveix per ressaltar la seua bellesa.

Després de la Rodà, la col·locació de les mantilles ha reunit nombrosos veïns a la porta de l'església. En aquest emotiu moment, les Obreres Casades, vestides de negre, han col·locat les mantilles a les Obreres Solteres, seguint la tradició. Una vegada amb la mantilla, les Obreres han entrat a la Parròquia per fer l'ofrena a la Verge de l'Assumpció, en un acte que ha culminat el matí festiu.

La jornada acabarà amb la tradicional Cordà, a partir de la 1 de la matinada, en la qual es dispararan més de 2.600 coets al carrer Gascón Sirera. Els Majorals, acompanyats per les quatre penyes coeteres de Bétera, seran els encarregats de disparar 100 kg de pólvora en una Cordà única que només es pot viure a Bétera.

  



Crónica CT
* ho pots llegir perquè som Creative Commons
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon NotaLegal