L'Eliana intensifica el control de velocitat amb una campanya que revisa 1.100 vehicles i sanciona un 3,1% per excés de velocitat L'Eliana intensifica el control de velocitat amb una campanya que revisa 1.100 vehicles i sanciona un 3,1% per excés de velocitat
Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

L'Eliana intensifica el control de velocitat amb una campanya que revisa 1.100 vehicles i sanciona un 3,1% per excés de velocitat


Entre el 22 de juliol i el 22 d'agost, la Policia Local de l'Eliana, en el marc del seu compromís amb la seguretat viària, va dur a terme una campanya intensiva de control de trànsit centrada en la reducció de la velocitat en les zones de major risc del municipi. Aquesta acció es va emmarcar dins de la campanya impulsada per la Direcció General de Trànsit (DGT), a la qual l'Eliana es va sumar amb l'objectiu de monitorar i fer complir les normatives de velocitat.

Durant el període esmentat, es van controlar un total de 1.100 vehicles en diferents punts estratègics de la localitat. Els resultats van evidenciar 34 infraccions per excés de velocitat, el que suposa un 3,1% del total de vehicles inspeccionats. De les infraccions detectades, 22 van ser sancionades com a lleus i 12 com a greus, destacant la necessitat d'una vigilància constant per a prevenir conductes que posen en risc la seguretat viària.

Les vies del municipi amb major incidència d'infraccions van ser l'avinguda de Riba-roja, amb 11 infraccions lleus i 2 greus; la CV-336, amb 2 infraccions lleus i 5 greus; l'avinguda Camp de Túria, amb 3 infraccions lleus i 2 greus; i l'avinguda de Sant Antoni, amb 2 infraccions lleus i 2 greus.

Aquest tipus de campanyes, implementades arreu d'Europa, han mostrat resultats positius en la reducció del percentatge d'accidents en les àrees on es duen a terme. La velocitat inadequada es manté com el tercer factor més comú en els accidents de trànsit, especialment en aquells amb víctimes mortals. L'any 2023, es van registrar 211 sinistres mortals on l'excés de velocitat va ser un factor determinant.

El Cap de la Policia Local, José Alberto Policarpo, ha subratllat la importància d'aquestes accions per a fomentar una cultura de respecte a les normes de trànsit. “El nostre principal objectiu és preservar la vida i la integritat de tots els usuaris de la via pública”, ha afirmat Policarpo, qui també ha fet una crida als conductors a mantindre una conducta responsable al volant i respectar els límits de velocitat. “La seguretat viària és una responsabilitat compartida, i cada xicotet gest compta per a evitar tragèdies en les nostres carreteres”, ha afegit.

La Policia Local de l'Eliana continuarà realitzant aquestes campanyes de manera periòdica, adaptant les estratègies a les necessitats del municipi. A més, es seguiran promovent accions educatives per a conscienciar els veïns i veïnes sobre la importància d'una conducció segura, com el taller d'educació viària que s'imparteix en els col·legis del municipi des de fa més de 30 anys. Finalment, la Policia Local ha agraït la col·laboració de la ciutadania i ha reafirmat el seu compromís amb la seguretat viària.


Crónica CT
* ho pots llegir perquè som Creative Commons
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon NotaLegal