L'Associació de Jubilats d'Olocau commemora el trasllat de la seu amb un acte simbòlic i festiu L'Associació de Jubilats d'Olocau commemora el trasllat de la seu amb un acte simbòlic i festiu
Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

L'Associació de Jubilats d'Olocau commemora el trasllat de la seu amb un acte simbòlic i festiu

       



El trasllat de la bandera està sent un costum en aquesta mena d'associacions i també en unes altres que tenen una banderola, escut o bandera i ve a simbolitzar el trasllat de seu de manera oficial.  El dissabte per la vesprada, l'Associació de Jubilats d'Olocau va celebrar el primer esdeveniment de la seua Setmana Cultural amb un acte simbòlic i commemoratiu. El trasllat de la seua bandera des de l'antiga seu (on es troba ara l'Espai Co-Working) fins a l'actual (situada a la planta baixa del Saló d'Actes) va servir per a recordar el canvi de local del Hogar dels Jubilats que va tindre lloc l'any 2019 i per a posar en valor a un col·lectiu que forma part fonamental del municipi.

El recorregut pel nucli urbà va tindre un caràcter festiu i alegre, i va comptar amb la participació de veïns i veïnes, membres de l'associació, la Banda de l'Agrupació Musical 'La Melodia' i representants polítics com els regidors Salvador Navarret, Desa Vilaplana i Olga Brínquez; l'alcalde, Antonio Ropero; i l'exalcalde José Agustín Agustí i l'exregidora i madrina de la bandera Yolanda Agustí, que formaven part de la Corporació Municipal en 1992, quan es va realitzar l'estendard.

Amb l'arribada al Hogar dels Jubilats, es va procedir a introduir la bandera en la vitrina de l'entrada i, a continuació, es van pronunciar tres breus discursos. El primer, a càrrec del president de l'associació, Amador Martínez, qui va explicar la importància de l'acte com a commemoració d'un fet de tant significat per als jubilats i pensionistes d'Olocau, i va destacar el caràcter festiu que van voler donar a la celebració.

Seguidament, José Agustín Agustí va recordar amb les seues paraules a aquelles persones que ja no estan entre nosaltres i la labor de les quals va permetre que l'associació compte actualment amb un símbol com la seua bandera (que, com va afirmar, es va decidir que fora verda perquè és el color de l'esperança) i amb un local d'acord amb el que es mereix. A més, va fer una mirada retrospectiva a la seua època com a alcalde i a la col·laboració que existia entre l'Ajuntament i l'entitat que representa els jubilats i jubilades de la localitat.

Finalment, Antonio Ropero va rememorar com es va dur a terme l'adequació de l'antiga almàssera per a ubicar allí la seu i va voler reconéixer el treball de l'associació ("una de les més actives d'Olocau", com va assegurar). També va expressar la seua satisfacció per poder formar part d'un acte en el qual "es retroben el passat, el present i el futur" i va concloure la seua intervenció manifestant que "la millora de la qualitat de vida dels nostres majors és una prioritat per a l'Equip de Govern i, per això, continuem treballant per aconseguir la instal·lació d'un centre de dia al nostre municipi".

Per a concloure, es va oferir un berenar amb orxata i fartons que va servir per a refrescar i endolcir una vesprada molt especial i emotiva.


                                       





Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon NotaLegal