La Generalitat impulsa la creació d’unitats de detecció precoç de salut mental en centres educatius La Generalitat impulsa la creació d’unitats de detecció precoç de salut mental en centres educatius
Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

La Generalitat impulsa la creació d’unitats de detecció precoç de salut mental en centres educatius


El president de la Generalitat, Carlos Mazón, va anunciar  la creació de 22 unitats de detecció precoç de salut mental que començaran a funcionar en els centres educatius a partir del pròxim curs escolar. Aquestes unitats tenen com a objectiu "detectar, orientar i realitzar el seguiment de casos per garantir l’atenció de l’alumnat des d’edats primerenques", segons ha explicat Mazón.

Les unitats estaran inicialment formades per 56 professionals de la Psicologia, que dependran dels serveis de Salut Mental de cada departament de salut de la Comunitat Valenciana. Les funcions d’aquestes unitats inclouen l’orientació al professorat, la intervenció inicial en les escoles i la gestió dels casos que requerisquen una atenció més especialitzada per part de les Unitats de Salut Mental de la Infància i l’Adolescència.

Segons el president del Consell, "es tracta d’un programa que, per la seua naturalesa i extensió, serà pioner a Espanya". A més, ha afegit que "s’ha dissenyat amb un equip d’experts nacionals i internacionals per a la formació dels equips i la definició de les seues actuacions en l’àmbit escolar".

A partir de setembre, el professorat tindrà accés a diversos cursos per a formar-se en matèries de salut mental com l’ús de les noves tecnologies o la prevenció del suïcidi, així com l’assistència de professionals de l’àrea de psicologia dels departaments de salut. Mazón ha destacat que "aquesta és una de les actuacions que desenvoluparem dins del Pla de Salut Mental i Addiccions, posant el focus en les persones més joves per actuar com més prompte millor sobre aquest problema".

A més, la Generalitat ha informat en un comunicat que la creació d’aquestes unitats s’afegeix als cursos de formació per a orientadors educatius, on es proporcionen pautes per detectar addiccions tecnològiques, trastorns de conducta alimentària, depressió o ansietat.

El president ha subratllat que amb aquesta mesura "continuem avançant amb un dels programes més ambiciosos de la Generalitat durant aquesta legislatura, amb una acció transversal que implica les conselleries d’Educació, Sanitat i Serveis Socials". Així mateix, ha recordat que "el Consell realitzarà la major inversió de la història per a la prevenció, detecció i tractament en matèria de salut mental i addiccions per donar resposta a un dels grans problemes de la societat actual".

La Generalitat destinarà 283,8 milions d’euros addicionals per a l’execució del Pla Valencià de Salut Mental i Addiccions 2024-2027, sumant un total de 724 milions d’euros destinats a la salut mental durant aquesta legislatura, segons han indicat les mateixes fonts.


Crónica CT
* ho pots llegir perquè som Creative Commons
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon NotaLegal