La Canyada (Paterna) inaugura les festes 2024 amb el Pregó i una variada programació La Canyada (Paterna) inaugura les festes 2024 amb el Pregó i una variada programació
Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

La Canyada (Paterna) inaugura les festes 2024 amb el Pregó i una variada programació



Ahir 28 d'agost, van començar les festes anuals de La Canyada, coincidint amb la finalització de les Festes Majors de Paterna 2024. Aquests esdeveniments han tornat a convertir la Plaça Porta del Sol en el lloc de la celebració en honor al Santíssim Crist de la Fe, amb un programa replet d'activitats per a totes les edats.

Les festes s'iniciaren amb el tradicional Pregó, a càrrec de la Presidenta de la Federació Intercomparses, María Ángeles Salvador, coneguda com “La Cota”. L'acte, que es va celebrar a les 20.30 hores, va donar el tret d'eixida a cinc dies d'intenses celebracions, seguit per una animada cavalcada amenitzada per una xaranga que va recórrer els carrers de la localitat.

Amb una combinació de gastronomia, música, activitats infantils i tradicions religioses, les festes d'enguany s'han dissenyat per a oferir una experiència completa tant per a residents com per a visitants. "Tant residents com visitants temporals estan ja disfrutant d'elles, sobre tot els jóvens, encara que no falten esdeveniments per als majors".

Programa variat per a tots els gustos

Durant els pròxims dies, la Plaça Porta del Sol serà l'escenari principal on es desenvoluparan diverses activitats. El dijous 29 d'agost començarà amb el primer trasllat del Santíssim Crist de la Fe a les 19.45 hores, seguit pel Festival de Paelles a les 21.00 hores en el carrer Sant Vicent Ferrer, i finalitzarà amb l'actuació de l'Orquestra MAXIMA a les 23.00 hores.

El divendres 30 d'agost serà un dia especialment dedicat als més xicotets, amb animació infantil a les 19.30 hores en la mateixa plaça, coincidint amb el segon trasllat del Crist. A la nit, els assistents podran gaudir d'una Nit d'Espectacle.

El dissabte 31 d'agost començarà de bon matí amb una concentració de vehicles clàssics a les 9.00 hores. Més tard, es reprendrà l'animació infantil i hi haurà un concert a càrrec de l'Agrupació Musical de La Canyada a les 21.00 hores. El dia culminarà amb un Festival Remember a les 23.30 hores, que promet ser un dels moments més emocionants de la festa.

Finalment, el diumenge 1 de setembre, les celebracions tancaran amb una tradicional mascletà a les 14.00 hores, organitzada per la Federació Interpenyes, i una missa solemne seguida d'una processó en honor al Santíssim Crist de la Fe a les 19.00 hores, un acte que destaca per la seva devoció i sentiment entre els assistents.

Una invitació a la comunitat

L'alcalde de Paterna, Juan Antonio Sagredo, ha animat a tota la població a participar en les festes amb un esperit de "unió i convivència, d'alegria i fe", destacant la calorosa hospitalitat que caracteritza als veïns de Paterna. Les festes de La Canyada són, sens dubte, una oportunitat per a reforçar els vincles comunitaris i celebrar les tradicions locals amb entusiasme i devoció.

Així doncs, les festes de La Canyada 2024 prometen ser una setmana de celebració inoblidable, amb una oferta diversa que abasta  espectacles culturals i gastronòmics, fent d'aquestes dates un punt de trobada imprescindible per a tota la comunitat.


Crónica CT
* ho pots llegir perquè som Creative Commons
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon NotaLegal