Joves agricultors de Riba-roja tindran accés a estades formatives del programa Cultiva 2024 Joves agricultors de Riba-roja tindran accés a estades formatives del programa Cultiva 2024
Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Joves agricultors de Riba-roja tindran accés a estades formatives del programa Cultiva 2024

Oportunitats formatives per als joves agricultors de Riba-roja en el programa Cultiva 2024

Els joves agricultors de Riba-roja de Túria tindran l'oportunitat de millorar els seus coneixements i habilitats professionals gràcies a les estades formatives oferides pel programa Cultiva 2024, impulsat pel Ministeri d'Agricultura, Pesca i Alimentació. El termini per a la presentació de sol·licituds està obert fins al 5 de setembre, i les sol·licituds es poden tramitar a través de la seu electrònica del ministeri.

El programa Cultiva 2024 ofereix un ampli ventall d'explotacions agrícoles i ramaderes model on els joves poden realitzar estades formatives. El catàleg d'estes explotacions, que inclou més de 200 opcions, està disponible en la pàgina web del ministeri i permet la selecció de les estades per territori, dates i tipus de producció agrària. A la Comunitat Valenciana, es poden triar entre dotze estades distribuïdes entre les províncies d'Alacant i València.

Els participants del programa tindran coberts els gastos d'allotjament, manutenció i transport durant la seua estada, a més de rebre una compensació pels costos de substitució en la gestió de la seua explotació per part d'una altra persona. Els requisits per a participar són similars als d'anys anteriors, estant obert a joves professionals agraris titulars d'explotació, de fins a 40 anys, així com a aquelles persones majors de 41 anys que es van instal·lar en els últims cinc anys amb 40 anys o menys.

Les estades permeten als joves triar explotacions amb produccions iguals o diferents a les seues, independentment del sector, i en qualsevol punt del territori nacional. Els participants que ja hagen assistit a una estada en anys anteriors no poden repetir en la mateixa explotació.

Les explotacions seleccionades com a model d'acolliment es caracteritzen per ser referents en innovació, mitjans productius, model de negoci i sostenibilitat social, ambiental i climàtica. Entre els temes que s'abordaran en les estades es troben el cultiu de cítrics, fruits de corfa, olivar, herbacis, hortícoles, lleguminoses i oleaginoses, així com la planificació i gestió econòmica i financera de les explotacions, l'ús de tecnologies digitals, tècniques de gestió de l'aigua, maneig del cultiu agrícola i del sòl, i pràctiques de producció ecològica i integrada, entre altres.

En este context, el regidor d'Agricultura de Riba-roja de Túria, José Luis Ramos, ha destacat la importància d'esta iniciativa per als agricultors locals, subratllant que, actualment, hi ha 1200 propietaris de 2400 parcel·les a la localitat, moltes de les quals estan sense cultivar. Ramos ha indicat que esta opció formativa és crucial per a millorar els coneixements dels agricultors locals i futurs agricultors, contribuint a la competitivitat, modernització i sostenibilitat del sector, i garantint la continuïtat de la producció agrícola a Riba-roja.

Foment de la formació pràctica a través de la cessió de sòl rústic

A més de les oportunitats oferides pel programa Cultiva 2024, l'Ajuntament de Riba-roja de Túria, a través de la regidoria d'Agricultura, ha impulsat un conveni de col·laboració amb Masia de Traver S.L i l'IES El Quint per a la cessió temporal de terrenys rústics. Aquest acord permetrà a l'alumnat del Cicle de Formació Professional de grau mitjà de Tècnic en Producció Agroecològica, impartit a l'IES El Quint, realitzar pràctiques en dos parcel·les de terra horta, situades a la partida El Quint.

Aquestes parcel·les, amb una superfície de 1.802 m² i 1.831 m² respectivament, seran utilitzades per l'alumnat per a plantar, cultivar i recol·lectar fruites i hortalisses per a consum propi, tot adquirint coneixements sobre la preparació del terreny i la cura dels cultius. A més, aquestes pràctiques tenen l'objectiu de fomentar hàbits d'alimentació saludable, així com desenvolupar capacitats de participació, constància i treball en l'alumnat.

   

Mapa de la Regidoria d'agricultura de Riba-roja


Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon NotaLegal